Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump satt på plass i krangel om konebildene: - Det er slik en femåring argumenterer

Stilte til valgmøte i natt.

VALGMØTE: De republikanske kandidatene stilte til valgmøte i Milwaukee i Wisconsin en uke før primærvalget i delstaten. Donald Trump har en solid ledelse i nominasjonskampen. Spørsmålet er om han klarer å skaffe flertall i antall delegater før sommerens landsmøte. Her sammen med CNN-programleder Anderson Cooper. Foto: REUTERS/Ben Brewer/NTB scanpix
VALGMØTE: De republikanske kandidatene stilte til valgmøte i Milwaukee i Wisconsin en uke før primærvalget i delstaten. Donald Trump har en solid ledelse i nominasjonskampen. Spørsmålet er om han klarer å skaffe flertall i antall delegater før sommerens landsmøte. Her sammen med CNN-programleder Anderson Cooper. Foto: REUTERS/Ben Brewer/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne uka er en av få fram mot sommeren hvor det ikke er noen primærvalg eller nominasjonsmøter i nominasjonskampen blant Republikanerne og Demokratene i USA. Det betyr imidlertid ikke fri for kandidatene, og neste delstat ut er Wisconsin på tirsdag.

Der skal Donald Trump kjempe mot motstanderne Ted Cruz og John Kasich om til sammen 42 delegater, og i natt fikk Trump kjørt seg på et TV-sendt valgmøte i delstatens største by Wisconsin.

Det har i en god stund nå handlet om hvem som kan stoppe Trumps vei mot den republikanske nominasjonen. Totalt er det 935 delegater som står på spill i nominasjonskampen. Donald Trump trenger 498 av dem for å sikre seg flertall på 1237 på landsmøtet 18. juli, og dermed nominasjonen.

Sjansen og frykten blant de andre kandidatene for at Trump skal få nettopp det, har gjennomsyret valgkampen den siste tida.

Kvinnekrangel Den usedvanlig uforutsigbare og noe forvirrende valgkampen var også bakteppet for nattas valgmøter, der CNNs programleder Anderson Cooper spurte ut hver av kandidatene foran publikum.

Hovedattraksjonen ble selvsagt Donald Trump, og den siste tids feide mellom ham og rival Ted Cruz ble det virkelig opphetede temaet.

Det ble virkelig skittent mellom de to da en anti-Trump kampanjeorganisasjon sendte ut en reklame med et nakenbilde av Donald Trumps kone Melania. Trump svarte på Twitter med å retvitre et lite flatterende bilde av Ted Cruz' kone Heidi, og truet med å «avsløre henne».

Ted Cruz ble mildt sagt rasende, og det hjalp ikke på da sladrebladet National Enquirer hevdet Cruz har hatt fem elskerinner. Cruz mente Trump sto bak skandalesaken.

- Femåring Alt dette var bakteppet for nattas valgmøte, og Trump svarte for seg på sedvanlig vis. CNNs Cooper spurte om bildet Trump retvitret av Cruz' kone.

- Jeg synes det var et fint bilde av Heidi, sa Trump.


- Kom igjen, du stiller som president i USA, svarte Cooper.

- Hør her, det var ikke jeg som begynte, svarte Trump.

- Med all respekt, det er slik en femåring argumenterer, sa programlederen.

Trump var selvsagt ikke enig: - Det er det ikke!

- Det er slik en femåring argumenterer. «Det var han som begynte».

Trump fortsatte å argumentere med at Coopers argument er «problemet med dette landet.

Valgkampbråk Mange mener Trump har en såkalt tefloneffekt, og at alle mulige anklager og skandaler som kommer mot ham bare preller av. I går ble blant annet valgkampsjefen hans, Corey Lewandowski, siktet for legemsfornærmelse mot en reporter.

Trump var i natt klar på at han ikke vil sparke Lewandowski.

- Det ville vært det enkleste for meg å sparke ham. Jeg har sparket mange folk, spesielt på «The Apprentice». Jeg vil ikke ødelegge en manns liv på grunn av det, svarte Trump.


Samtidig har han også spurt retorisk om han også kan anmelde reporteren som tok på ham.

Nekter å støtte hverandre Sinnet har vokst, og albuene har blitt spissere i valgkampen den siste tida. Både Trump, Cruz og Kasich sier de ikke kategorisk vil støtte kandidaten som stikker av med nominasjonen. Trump har tidlige lovet at han vil støtte kandidaten, men har altså snudd på dette spørsmålet.

- Jeg er blitt urettferdig behandlet, sa Trump i et TV-sendt valgmøte tirsdag. Blant dem han ikke mener har behandlet ham rettferdig er den republikanske partiledelsen, partiet selv og den etablerte kjernen i partiet.

Og mens tilstanden i partiet mer eller mindre er kaotisk med Trumps store ledelse, ville heller ingen av de andre kandidatene komme med noen løfter.

- Donald blir ikke kandidaten. Vi skal slå ham, sa Cruz, uten å si at han aldri vil støtte Trump.

- Jeg må se hva som skjer. Hvis kandidaten er noen jeg tror kan skade og splitte landet, kan jeg ikke stille meg bak kandidaten, sa Kasich.


I GODT HUMØR: Tross at valgkampsjefen hans er siktet for legemsfornærmelse, var Donald Trump i godt humør i nattas debatt. Søndag ble han også bestefar for åttende gang, da dattera Ivanka fødte sønnen med det passende navnet Theodore. Kanskje blir han kalt Ted? Her har Trump nettopp fått spørsmål om han burde være mer som barna sine.  Foto: EPA/TANNEN MAURY/NTB scanpix
I GODT HUMØR: Tross at valgkampsjefen hans er siktet for legemsfornærmelse, var Donald Trump i godt humør i nattas debatt. Søndag ble han også bestefar for åttende gang, da dattera Ivanka fødte sønnen med det passende navnet Theodore. Kanskje blir han kalt Ted? Her har Trump nettopp fått spørsmål om han burde være mer som barna sine. Foto: EPA/TANNEN MAURY/NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart