Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump: Scott Pruitt går av som USAs miljøsjef

Scott Pruitt går av som sjef for det amerikanske miljøverndirektoratet EPA, opplyser president Donald Trump.

GÅR AV: Scott Pruitt går av som sjef for det amerikanske miljøverndirektoratet EPA, opplyser president Donald Trump. Andrew Harnik / AP / ScanpixFoto: SAUL LOEB / AFP / SCANPIX
GÅR AV: Scott Pruitt går av som sjef for det amerikanske miljøverndirektoratet EPA, opplyser president Donald Trump. Andrew Harnik / AP / ScanpixFoto: SAUL LOEB / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg har akseptert Scott Pruitts avskjedssøknad som sjef Environmental Protection Agency, skriver Donald Trump på Twitter torsdag.

Pruitt, som er en uttalt klimafornekter, har fått mye kritikk for å ha brukt offentlige midler til private ting som flyreiser og boligjakt. Han har også fått kritikk for kontakten han har hatt med ulike lobbyister.

I løpet av sin tid i EPA har Pruitt jobbet for å avvikle en rekke klimatiltak.

President Trump skriver samtidig på Twitter at nestkommanderende i EPA, Andrew Wheeler, vil ta over som sjef i direktoratet fram til en ny sjef blir nominert av Trump og godkjent av Senatet.

Wheeler er tidligere lobbyist for kullindustrien, og har i likhet med Pruitt jobbet for å løsne opp i klimaregelverket.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!