Trump-seier: - Dumme teorier

I dag barker Donald Trump og Joe Biden sammen i Midtvesten. Samtidig går Biden til angrep i røde stater i en brutal valgkampinnspurt. Nå advarer meningsmålingsguru om «dumme teorier» om at Trump knapper innpå i presidentkampen.

SKUFFET: Donald Trump skuffet velger i Fayetteville i Nord-Carolina torsdag. Nå står en heseblesende innspurt for tur. Video: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FAYETTEVILLE, NORD-CAROLINA (Dagbladet): Presidentvalgkampen er inne i sine siste fire dager med en svært hektisk innspurt.

De siste dagene har blant annet meningsmålingsfirmaet Trafalgar kommet med flere målinger som ser lyse ut for Trump i flere viktige vippestater. Meningsmålingsinstituttet har i større grad vektet for «sjenerte» Trump-velgere og er derfor omstridt. Som kjent tok meningsmålingene feil da Donald Trump vant valget i 2016.

Flere har omtalt at Trump knapper innpå den demokratiske favoritten.

Meningsmålingsguru Nate Silver bak statistikknettstedet FiveThirtyEight mener imidlertid ingenting tyder på at det er i ferd med å bli jevnere mellom Trump og Biden.

Den tidligere visepresidenten leder med over 7,4 prosentpoeng på et snitt av målingene nasjonalt hos nettstedet RCP, men med 8,8 prosentpoeng hos FiveThirtyEight, som vekter sine meningsmålinger basert på tidligere resultater og metodikk.

- Dumme teorier

- Det blir ikke jevnere om man bruker noe som helst robust metodikk eller ser på de gode meningsmålingene. At det blir jevnere er nesten utelukkende tilskrives tre eller fire meningsmålingsfirmaer som kommer med masse meningsmålinger og dermed kan dominere gjennomsnittet, skriver han på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer