Trump sender 1500 soldater til Midtøsten

USA styrker sitt militære nærvær i Midtøsten med ytterligere 1500 soldater, opplyser president Donald Trump.

MIDTØSTEN: Trump besluttet denne uka å sende 1500 nye soldater til Midtøsten. Foto: Brendan Smialowski / AFP
MIDTØSTEN: Trump besluttet denne uka å sende 1500 nye soldater til Midtøsten. Foto: Brendan Smialowski / AFPVis mer

Soldatene skal for det meste ha en «beskyttende» rolle, sa Trump da han bekreftet antallet til pressen i Det hvite hus fredag.

Kongressen ble orientert om planene dagen før. Soldatene reiser til regionen i løpet av de kommende ukene, og utplasseringen er et svar på det som hevdes å være trusler fra Iran.

Soldatene skal blant annet forsvare amerikanske styrker som allerede er i Midtøsten, samt sikre navigasjonsfriheten, heter det i varselet til Kongressen.

Flere tusen til Iran

Tidligere i uka sa ikke navngitte tjenestemenn at Pentagon har presentert planer om å sende opptil 10 000 nye soldater til regionen. Til det sa fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan at det ikke var konkludert med et slikt antall.

USA har fra før titalls tusen soldater i Midtøsten, blant annet ved en stor marinebase i Bahrain og en flybase og et operasjonssenter i Qatar. Det er rundt 5200 amerikanske soldater i Irak og 2000 i Syria.

Tidligere denne måneden sendte USA flere tusen flere inn i regionen rundt Iran, blant annet med et hangarskip, bombefly og kampfly.