Trump setter betingelser for Kim-møte

- Vi må se konkrete handlinger, sier Det hvite hus.

PLANLEGGER MØTE: Donald Trump er sikker på at han skal klare å få til en avtale med Nord-Korea. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
PLANLEGGER MØTE: Donald Trump er sikker på at han skal klare å få til en avtale med Nord-Korea. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Avtalen med Nord-Korea er i støpeskjeen og vil bli, om den blir fullført, en veldig god en for verden. Tid og sted vil bli avgjort», tvitrer USAs president Donald Trump natt til lørdag.

Men selv om Trump ser ut til å være svært optimistisk med tanke på å få i land en avtale med Nord-Korea, er det fremdeles ikke 100 prosent sikkert at det planlagte møtet mellom Trump og Kim Jong-un faktisk vil gå av stabelen.

Krever handling

Møtet vil ikke finne sted uten konkret handling fra sistnevnte, opplyser Det hvite hus.

- Dette møtet vil ikke finne sted om vi ikke ser konkrete handlinger som viser at ord og handling stemmer overens, sa pressesjef Sarah Huckabee Sanders fredag.

Hun understreket også at mens Nord-Korea på sin side har lovet atomnedrustning, at de skal stanse atom- og missiltester og godta at USA og Sør-Korea fortsetter militærøvelsene sine, har ikke USA gitt etter på noe som helst.

Videre sa Sanders at Trump er «håpefull» om at man vil kunne gjøre ytterligere framskritt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer