Innreiseforbud i USA

- Trump sier han beskytter mot terror, men landet med borgere som har utført flest angrep i USA er ikke på lista

Frps Mazyar Keshvari mener USAs president driver useriøs politikk. 

INNREISEFORBUD: 27. januar undertegnet Donald Trump et innreiseforbud for å hindre «radikale, islamistiske terrorister» i å komme til USA. Her er hele forbudet, kort forklart. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært stor forvirring rundt innreiseforbudet som Donald J. Trump signerte som en del av en større presidentordre 27. januar.

Innreiseforbudet omfatter personer som har statsborgerskap i Iran, Irak, Syria, Sudan, Somalia, Libya og Jemen og nekter dem adgang i USA.

I ettermiddag ble det også klart at forbudet vil gjelde for nordmenn med dobbelt statsborgerskap. I 90 dager fra 27. januar vil nordmenn som også har statsborgerskap i et av de sju aktuelle landene verken få utstedt visum eller kunne reise inn i landet.

Mazyar Keshvari, Frps innvandringspolitiske talsmann, sier det til en viss grad er forståelig at personer med dobbelt statsborgerskap også blir nektet innreise.

- Mange av disse er mennesker som har hevdet at de er på flukt, og som har oppsøkt myndighetene i hjemlandet for å sikre seg statsborgerskap slik at de kan reise tilbake. At et land som USA, som er rammet av grusomme terrorangrep en rekke ganger, ønsker bedre kontroll over hvem som kommer inn i landet er forståelig og nødvendig, mener Keshvari.

Han legger til at også europeiske land, Norge inkludert, er opptatt av det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer