Trump sier han ikke ville såre noen med Bills kvinnehistorier. Nå varsler han at det kan bli stygt

Clinton utropes som vinner av den første debatten. Nå legger Trump en ny plan.

GEMYTTLIG: Donald Trump og Hillary Clinton holdt det relativt sivilisert seg imellom under den første presidentdebatten. Det er ikke sikkert skjer neste gang. Foto:  REUTERS/Mike Segar/NTB scanpix
GEMYTTLIG: Donald Trump og Hillary Clinton holdt det relativt sivilisert seg imellom under den første presidentdebatten. Det er ikke sikkert skjer neste gang. Foto:  REUTERS/Mike Segar/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Under gårsdagens debatt mellom Donald Trump og Hillary Clinton holdt begge kandidatene seg unna flere personlige temaer som trolig kunne fyrt opp den andre kandidaten.

Hillary Clinton anklaget Trump for rasisme og for lite åpenhet rundt sin personlige økonomi.

Men hvor ble det av Trumps karakterdrap av Hillary Clintons fortid og hennes ektemann Bills fortid i Det hvite hus?

Bill Clintons kvinner

Bill Clinton hadde blant annet et forhold til praktikanten Monica Lewinsky, og har ved flere anledninger blitt beskyldt for seksuell trakassering. Trump har tidligere i valgkampen kalt Bill Clinton «den verste kvinnemishandleren i politikkens historie».

- DET SKULLE IKKE VÆRE MULIG: Marie Simonsen, kommentator i Dagbladet, forteller om Trump som har fornærmet nesten alle velgergrupper. Vis mer

Men hva skjedde under debatten i går. Saken var bare én av mange ekspertene var overrasket over at Trump ikke brukte mer tid og krefter på.

Mot slutten av debatten, sa han følgende fra scenen.

- Jeg hadde tenkt å ta opp en veldig privat sak som involverer deg og ektemannen din her fra scenen, men jeg skal ikke gjøre det, sa Trump.

Han sa det uten at han måtte si det. I etterkant av debatten sa han også at angrepet han hadde tenkt å komme med dreide seg om Bill Clintons forhold til kvinner.

Samtidig advarte han om at han muligens ikke vil ta på seg silkehanskene til neste duell.

- Jeg skulle bruke hennes ektemanns kvinner, men ville ikke fordi dattera var i rommet, sa Trump til Fox News.

PRESIDENTDEBATTEN: Dagbladets kommentator Marie Simonsen snakker om Donald Trumps beskyldning om at det er et svakt karaktertrekk ved Hillary Clinton å være gift med en utro mann. Vis mer

- Jeg kunne kanskje vært tøffere på noen områder. Jeg tok det virkelig rolig fordi jeg ikke ville såre noen, sier Trump.

Vurderer angrep

Ifølge New York Times vurderer nå Trump om han skal lansere et fullskala angrep på Bill Clintons kvinnehistorikk gjennom resten av valgkampen. Det er en sak som får flere av hans hjelpere til å skjelve i buksene, ettersom det er usikkert hvordan et slikt sterkt og direkte personlig angrep vil virke inn på velgerne under en debatt.

Selv om Trump altså har kjørt hardt på denne linja ved flere velgerarrangementer tidligere i valgkampen, er det et annet format når han står ansikt til ansikt med Clinton på en debattscenene. I tillegg kan det fort minne velgere på at Trump selv har vært gift tre ganger mot Hillarys ene gang.

Clinton sier selv hun ikke er bekymret for at temaet skal komme opp og at Trump må få lov til å drive hva slags kampanje han vil.

- Jeg ville snakket om det

En av Donald Trumps nærmeste støttespillere, tidligere New York-borgermester Rudy Giuliani var en av dem som var skuffet over at Trump ikke angrep Clinton på utroskapssakene.

- Han var for reservert og gentleman. Jeg vile definitivt snakket om hva hun gjorde med Monica Lewinsky. Etter å ha vært gift med Bill Clinton i 20 år, og ikke forstå det øyeblikket Monica Lewinsky fortalte at Bill Clinton hadde foregrepet seg på henne at hun fortalte sannheten, er du for dum til å bli president, sa Guiliani ifølge Elite Daily.

Missedronning-bråk

Guiliani hevder hardnakket at Trump er feminist, men fikk kjørt seg etter kommentarer rettet mot den tidligere missedronningen Alicia Machado for 20 år siden.

- Hun veide 53 kilo, så gikk hun opp til 72 eller 77 kilo. Dette er ei dame som liker å spise, fortalte Trump pressen kun to måneder etter Machados seier, ifølge New Zealand Herald.

Nå er hun blitt brukt i en kampanje for Clinton, der hun hevder Trump kalte henne for «Miss Piggy» etter en figur fra The Muppet Show - det påståtte utsagnet som Hillary Clinton plukket opp i natt.

- KALT KVINNER GRISER: Hillary Clinton benyttet debatten til å påpeke de mange, og ikke så hyggelige utsagnene Donald Trump har hatt om kvinner. Video: CNN / Foto: Julio Cortez / AP Vis mer

I dag morges kom Trump med enda flere karakteristikker av Machando. Det skjedde under et intervju med Fox News, og Trump valgte her å både angripe hennes kredibilitet - i tillegg til at han uttalte at hun var et stort problem for Miss Universe-ledelsen.

- Hun var den verste vi noen gang hadde hatt. Den verste. Den absolutt verste. Hun var umulig, sa Trump.

- Hun var vinneren, og så la hun på seg masse i vekt - og det var et stort problem. Vi hadde et stort problem, fortsatte Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer