BOM: Under en tale i Washington DC snakket Trump om reisene sine til de orkanrammede karibiske øyene, men her glemte han én viktig ting. Video: CNN Vis mer

Trump sier han snakket med presidenten for Jomfruøyene ... som er han selv

I talen refererte Trump til guvernøren for De amerikanske Jomfruøyer som øygruppas president.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var under en tale i Washington fredag at president Donald Trump feilaktig refererte til guvernøren som president.

«Jeg vil fortelle dere at jeg forlot Texas, Florida og Louisiana for å dra til Puerto Rico der jeg møtte presidenten for Jomfruøyene» sa Trump i talen som ble holdt under The Values Voter Summit, en årlig politisk konferanse i Washington for konservative amerikanere.

Se øyeblikket i videoen øverst i saken.

Trump syntes å referere til Kenneth Mapp, som er Jomfruøyenes guvernør og ikke president, da det er Trump selv som er president for øygruppa som tilhører USA.

Innbyggerne på Puerto Rico er amerikanske statsborgere, men øya regnes ikke som en egen delstat og de er dermed ikke representert i Kongressen.

Rettet feilen

«Jomfruøyene og presidenten for Jomfruøyene er utrolige mennesker. De har hatt alvorlige lidelser og vi er der og vil være der, det har vi virkelig, det er ikke et valg», sa Trump, da han refererte til orkanene Irma og Marias herjinger over Jomfruøyene.

Ifølge CNN har ikke Det hvite hus kommentert feilen i talen, men har i en offisiell transkribering av Trumps tale rettet Trumps henvisning til Mapp som president til «guvernør».

Helt siden innsettelsen av Trump som USAs 45. president har Trumps Twitter-meldinger og offentlige tabber vært et yndet tema. Blant annet har han fått kritikk for å ha tatt med seg Nord-Korea-konflikten inn på sosiale medier.

De siste dagene har det vært fokus på at Trump, ifølge fremtredende republikanere og Trump-rådgivere, er stadig mer ufokusert og dyster i humøret. Han beskrives som «ustabil», «har mistet fotfestet» og «er på tur til å rakne», ifølge de anonyme kildene den anerkjente forfatteren og skribenten Gabriel Sherman i amerikanske Vanity Fair har snakket med.

Det republikanske partiet blir stadig mer splittet i synet på USAs president Donald Trump, og stadig flere partikolleger og nære venner deler sine bekymringer for presidentens atferd.

Ga ordfører en skyllebøtte

Trump har tidligere fått kritikk for hvordan han har håndtert situasjonen etter orkanen Marias herjinger. Blant annet beskyldte han ordføreren i orkanherjede San Juan for dårlig lederskap og uttalte at folk på Puerto Rico «vil ha alt gjort for seg».

Ordføreren i San Juan, Carmen Yulin Cruz, luftet sin frustrasjon etter Trumps kritikk.

- Folk dør her, og jeg kan ikke begripe at den mest storslåtte nasjonen i verden ikke kan utarbeide logistikk for en liten øy, sa hun.

Fra Trump kom det en skyllebøtte tilbake på Twitter:

- Ordføreren i San Juan, som var veldig smigrende for noen dager siden, har nå blitt fortalt av demokratene at hun må være ekkel mot Trump, skriver presidenten, og fortsatte:

- Dårlige lederevner hos ordføreren i San Juan og andre på Puerto Rico, som ikke klarer å få arbeiderne sine til å hjelpe. De vil ha alt gjort for seg når dette burde være en innsats fra fellesskapet. 10.000 føderale arbeidere på øya gjør en fantastisk jobb.