Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump signerte bildene av «ofre for ulovlig innvandring»

Møtte de pårørende i Washington, som motvekt til kritikken mot at innvandrerfamilier blir skilt på grensen.

MED AUTOGRAF: Samtlige portretter av avdøde familiemedlemmer som møtedeltakerne hadde med seg, bærer president Donald Trumps navnetrekk. Foto: Olivier Douliery / Abaca Press / NTB Scanpix
MED AUTOGRAF: Samtlige portretter av avdøde familiemedlemmer som møtedeltakerne hadde med seg, bærer president Donald Trumps navnetrekk. Foto: Olivier Douliery / Abaca Press / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det store samtaleemnet i amerikansk politikk fredag kveld er president Donald Trumps offensive møte med «englefamilier» - familier der et medlem har dødd som følge av forbrytelser begått av illegale innvandrere til USA.

Møtet, som fant sted i et auditorium ved Det hvite hus, hadde til hensikt å slå tilbake mot kritikken mot at barn av innvandrere blir skilt fra foreldrene på den meksikansk-amerikanske grensen - en praksis Trump onsdag så seg nødt til å omgjøre.

- Ingen av barna våre fikk ett minutt til å si farvel. Vi er varig separert, sa Laura Wilkerson, hvis sønn Josh ble torturert og drept i 2010.

Mange av «englefamiliene» hadde med seg store portretter av sine avdøde kjære. Og kikker man nærmere på bildene, bærer samtlige av dem presidentens velkjente autograf.

Undrer seg

TV-kanalen CNBC bekrefter at de i alt elleve portrettene framstår som signert av presidenten, med bred svart tusj.

Kanalen undrer seg over beslutningen om å signere bildene.

- Det virker som om dette kombinerer kjendiselementet ved en autograf med det verdige bildet av en avdød kjær, skriver CNBC.

GJENFORENING: Rørende scener utspilte seg da Beata Mariana de Jesus Mejia-Mejia fra Guatemala fikk se sønnen sin Darwin Michael igjen. Video: NTB Scanpix Vis mer

Også kommentatorer på Twitter er kritiske.

- Er jeg den eneste som synes dette er veldig rart og horribelt? spør en.

Det er uklart hvorvidt bildene er trykt opp av Det hvite hus, for så å bli signert av Trump, eller om han har signert bildene på forespørsel fra «englefamiliene».

Fortsatt «nulltoleranse»

Under møtet med familiene leverte presidenten en aggressiv tale der det var liten tvil om at «nulltoleransepolitikken» overfor ulovlige innvandrere består, på tross av snuoperasjonen i familieskillesaken. Igjen ble «englefamiliene» trukket fram.

VED DET HVITE HUS: Det er i et av auditoriene ved Det hvite hus at president Trump og visepresident Mike Pence samlet en gruppe personer som skal være pårørende til «ofre for ulovlig innvandring». Video: CNN Vis mer Vis mer

- I årevis ble deres smerte møtt med taushet ... men ikke lenger. Deres kjære har ikke dødd forgjeves. Vi vil sikre våre grenser. Til slutt vil folk få høre om dette, sa presidenten.

Ifølge CNN var presidentens kone Melania Trump sentral i å få ham til å snu i saken. Tidlig i uka uttrykte hun misnøye med atskillelsespraksisen, og besøkte en interneringsleir for immigranter på grensen i går.