MOTVILLIG: Donald Trump truet til det lengste å legge ned veto mot det siste budsjettet fra Senatet, men undertegnet likevel avtalen i dag. Foto: AFP PHOTO / Nicholas Kamm / NTB Scanpix
MOTVILLIG: Donald Trump truet til det lengste å legge ned veto mot det siste budsjettet fra Senatet, men undertegnet likevel avtalen i dag. Foto: AFP PHOTO / Nicholas Kamm / NTB ScanpixVis mer

Trump signerte budsjettavtale: - Ingen er mer skuffet enn meg

En motvillig president Donald Trump har undertegnet det nye amerikanske budsjettet etter først å ha truet med å legge ned veto.

(Dagbladet): Budsjettavtalen ble vedtatt i Senatet natt til fredag lokal tid. Men fredag morgen skrev Trump på Twitter at han vurderte å legge ned veto mot avtalen.

Trump begrunnet trusselen med at det ikke er lagt inn finansiering av den omstridte grensemuren mot Mexico i budsjettet, og at budsjettavtalen heller ikke inneholder noe om den såkalte DACA-ordningen som gir opp mot 800 000 unge immigranter opphold i USA, skriver NTB.

Senere på fredagen undertegnet Trump likevel budsjettet. Om enn motvillig. Presidenten gjorde det klart at han er imot budsjettet, som er på 1 300 milliarder dollar, men at han likevel valgte å signere det av «hensyn til nasjonens sikkerhet».

- Ingen er mer skuffet enn meg, sier Trump, og erklærte samtidig at han aldri vil signere «en slik avtale igjen».

Under pressekonferansen fredag kveld klaget også presidenten over demokratenes mulighet til å påvirke budsjettet, og virket lite forståelsesfull over forliket som er inngått.

Samtidig gjorde han det klart at han var meget fornøyd med økningene i forsvarsbudsjettet.

Et veto fra Trump vil kunne føre til at offentlige etater blir stengt i en såkalt «shutdown», ettersom det ikke lenger fins penger til å drifte dem.