Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump sikker på seier før nattas skjebnevalg. Rivalen skjelt ut av 12-åring og kona ble spurt om han er massemorder

Cruz snubler videre.

SIKKER PÅ SEIER: - Folket i Indiana kommer til å dytte meg over linja, slik at vi kan begynne å fokusere på Clinton, sier Trump. Foto: REUTERS / Aaron P. Bernstein / NTB scanpix
SIKKER PÅ SEIER: - Folket i Indiana kommer til å dytte meg over linja, slik at vi kan begynne å fokusere på Clinton, sier Trump. Foto: REUTERS / Aaron P. Bernstein / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til onsdag norsk tid er det primærvalg i Indiana. Det er et valg der vinneren tar de fleste av delstatens 57 delegater, og vurderes som å kunne være den siste sjansen til å stoppe Donald Trump fra å nå den «magiske» grensa på 1237 delegatene han trenger for å ha flertall på sommerens landsmøte.

På valgdagen ser ting bra ut for Trump, og mindre bra ut for Ted Cruz og alle USAs antitrumpere. Trump har en solid ledelse på meningsmålingene i delstaten, og tallknuserne i Fivethrtyeight anslår at Trump har 83 prosents sjanse til å vinne Indiana.

- Hvis vi vinner Indiana, er det over. Da er det slutt, de er borte, sa Trump selv på et valgkampmøte i Carmel i delstaten.

En omgang ris? Ted Cruz på sin side hadde det The Guardian beskriver som en fæl dag. Det startet med at han havnet i en «diskusjon» med en 12 år gammel gutt på et valgkampmøte i La Porte i Indiana. Gutten ropte blant annet «you suck!» og «shut up!». Cruz prøvde å svare at noen burde ha lært gutten respekt, og la til «tenk om noen hadde lært Donald Trump det for lenge siden», men endte opp med å si at barn som oppfører seg slik burde få en omgang ris.

Han forsøkte også å diskutere på gata med en gruppe Trump-tilhengere som blant annet hadde ropt «Lyin' Ted» til ham (Trumps kallenavn på Cruz, en referanse til beskyldninger om løgn i forbindelse med valget i Iowa).

- Hvis jeg var Donald Trump, ville jeg ikke kommet over for å prate med dere. USA er et bedre sted... sa Cruz, før en av Trump-tilhengerne kontret, ifølge The Guardian:

- Uten deg!

Ramlet av scena Det hjalp heller ikke at Carly Fiorina, som Cruz har sagt at han vil ha som sin visepresident hvis han skulle klare å slå Trump på landsmøtet, datt ned fra scena da hun var i ferd med å introdusere Cruz og kona Heidi under et arrangement. Texas-senatoren fikk det ikke med seg og fortsatte å hilse på tilhengerne sine, mens kona ilet til for å hjelpe den tidligere HP-sjefen.

- Så dere det? Cruz gjorde ikke noe. Selv jeg ville hjulpet henne, bemerket Trump senere, ifølge Politico.

Heidi Cruz måtte også svare på et spøkefullt spørsmål om Cruz er seriedrapsmannen Zodiac, etter at komikeren Larry Wilmore nevnte det i sin opptreden under helgas korrespondentmiddag i Washington, en henvisning til en sammenlikning i et såkalt meme.

Trump for sin del kunne registrere at en meningsmåling utført for CNN viser at 84 prosent mener at den republikanske presidentkampen nå er over og at New York-mannen har vunnet, og sa at han er klar til å begynne kampen mot Hillary Clinton.

- Folket i Indiana kommer til å dytte meg over linja, slik at vi kan begynne å fokusere på Clinton, sa han til velgerne i South Bend, ifølge Politico.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart