Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Trump skal god­kjenne omstridte oljeprosjekter

USAs president Donald Trump akter å godkjenne de to omstridte oljerørledningene Keystone XL og Dakota Access, ifølge amerikanske medier.

Foto: Saul Loeb/AFP/Scanpix
Foto: Saul Loeb/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama stanset i 2015 Keystone XL-prosjektet, en planlagt rørledning fra Canada til USA, med en såkalt presidentordre som Trump nå kan reversere.

Miljøorganisasjoner har fryktet at Keystone-prosjektet ville bidra til å øke utslippene av klimagasser, og også øke risikoen for lokale miljøproblemer som følge av mulige lekkasjer.

Byggingen av den like omstridte rørledningen Dakota Access ble i desember midlertidig stanset etter store protester fra urfolk- og miljødemonstranter.

Fox News og Bloomberg melder tirsdag at Trump er ventet å gi grønt lys til begge prosjektene gjennom presidentordrer.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling