Trump skal ha forlatt intervju

USAs president Donald Trump skal ha forlatt innspillingen av «60 Minutes». Nå truer han med å publisere intervjuet selv, og går hardt ut mot reporter Lesley Stahl for å ikke bruke munnbind i Det hvite hus.

FÅTT NOK: Donald Trump mente han hadde gitt nok og forlot intervjuet med programmet «60 Minutes» før det var ferdig. Video/foto: AP/NTB/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump skal tirsdag ha forlatt et intervju med CBS News «60 Minutes».

Det skriver CNN, som viser til to kilder med kjennskap til saken.

Ifølge kanalen satte Trump seg ned med reporter Lesley Stahl i omtrent 45 minutter før han brått avsluttet intervjuet, og fortalte at han mente de hadde nok materiale.

Truer med å publisere intervjuet

Trump kom heller ikke tilbake til en seanse han skulle filme sammen med visepresident Mike Pence, ifølge kanalen.

Det har ikke lyktes CNN å få en kommentar fra CBS News.

Trump har selv kommentert intervjuet på Twitter:

- Lesley Stahl på «60 minutes» uten munnbind i Det hvite hus etter intervjuet med meg. Mye mer kommer framover, skrev Trump tirsdag kveld norsk tid.

Natt til onsdag truer han også med å publisere intervjuet før det sendes på TV.

- Jeg er glad for å kunne informere dere om at jeg av hensyn til nøyaktighet i rapporteringen vurderer å legge ut intervjuet mitt med Lesley Stahl på «60 minutes» før det blir sendt, skriver Trump og fortsetter:

- Dette så alle kan få et glimt av hvordan et falskt og partisk intervju ser ut. Alle bør sammenlikne dette med de siste intervjuene med Sleepy Joe Biden.

OPPGITT: Anthony Fauci var ikke imponert over Trumps arrangement i Rosehagen. Foto: Al Drago / Reuters / NTB Vis mer

Sendes søndag

Donald Trump har ikke vært en forkjemper for bruken av munnbind under pandemien. I månedsvis nektet presidenten å bruke munnbind. Han har også en rekke ganger latterliggjort motstander Joe Biden fordi demokraten er mer påpasselig med å bruke munnbind.

- Han kan snakke på 60 meters avstand, og dukker opp med det største munnbindet jeg har sett! har presidenten blant annet uttalt om Biden.

Etter at Trump selv fikk påvist coronasmitte har han derimot brukt munnbind ved flere anledninger.

«60 minutes» skal etter planen sendes på amerikansk TV søndag. Demokratenes presidentkandidat Joe Biden og visepresidentkandidat Kamala Harris skal også være med i programmet.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer