Konflikten mellom Iran og USA:

Trump skal ha lyttet til Fox-stjerne om Iran-angrep

Trump var svært uvillig til å gå til krig mot Iran. Fox-stjerna Tucker Carlsons uttalelser kan ha vært tungen på vektskåla.

INNFLYTELSE: Fox News nyhetsanker Tucker Carlson har vært sterkt i mot angrep mot Iran. Han skal ha hatt større innflytelse på Donald Trumps avgjørelse enn presidentens rådgivere. Foto: NTB Scanpix
INNFLYTELSE: Fox News nyhetsanker Tucker Carlson har vært sterkt i mot angrep mot Iran. Han skal ha hatt større innflytelse på Donald Trumps avgjørelse enn presidentens rådgivere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag kveld avblåste president Donald Trump et angrep mot flere iranske mål i siste liten. Angrepet skulle være gjengjeldelse for Irans nedskyting av en ubemannet amerikansk drone dagen i forveien, men den amerikanske presidenten sier han ombestemte seg da det gikk opp for ham at menneskeliv ville gå tapt.

De to «krigshaukene» John Bolton og Mike Pompeo er blitt omtalt som Trumps mest sentrale rådgivere i den spente Iran-konflikten. De to har rådet Trump til å gå til angrep mot Iran, men det ser ut til at Trump valgte å lytte til råd utenfor Det hvite hus da han avlyste angrepet, ifølge New York Times.

Trosser egne rådgivere

Trump er kjent for å være en president som styres av magefølse og som trosser egne rådgivere som han har byttet ut like ofte som han skifter sokker.

At han er en president som lar seg inspirere av nyhetssendinger er også godt kjent. Blant annet er det kjent at Twitter-meldingene hans ofte er direkte bygget på nyhetssendingene til Fox News.

Han kommuniserer også direkte med nyhetsankere på Twitter i forbindelse med tv-sendingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.