Nye påstander mot The Donald

Trump skal ha skrytt av damene han hadde sex med og kikket opp under skjørtene til kvinner

- Det var det mest frastøtende jeg noensinne har tatt del i. Jeg ville bare komme meg til helsike ut derifra.

NYE PÅSTANDER: Donald Trump skal ha kikket opp under skjørtene til kvinner da han spiste på restaurant på Manhattan. Foto: USA-ELECTION/TRUMP
NYE PÅSTANDER: Donald Trump skal ha kikket opp under skjørtene til kvinner da han spiste på restaurant på Manhattan. Foto: USA-ELECTION/TRUMP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I USA settes det på ny spørsmålstegn ved Donald Trumps behandling av kvinner.

Fire kvinner sto i går fram og hevdet de ble seksuelt antastet av Donald Trump, mens Trump selv hevder han er offer for en konspirasjon.

I natt norsk tid sto enda en kvinne fram med beskyldninger mot Trump.

Også denne gangen handlet det om presidentkandidatens seksualiserte atferd.

- Det mest frastøtende

Lisa Boyne forteller The Huffington Post hvordan hun spiste middag med Trump i 1996. Da skal Trump ha kikket opp skjørtene til kvinner som gikk forbi og høylytt vurdert om damene hadde på seg undertøy eller ei.

KLÅFINGRET: Etter at Donald Trump har nektet for å ha trakassert kvinner, har flere stått fram med sine historier. Blant dem er Jessica Leeds, som på slutten av 70-tallet ble antastet av Trump på et fly. Video: CNN - Anderson Cooper 360º Vis mer

- Det var det mest frastøtende jeg noensinne har tatt del i. Jeg ville bare komme meg til helsike ut derifra, sier Boyne.

Ifølge Boyne skal Trump også ha skrytt høylytt av sine seksuelle erobringer og rangert deres utseende.

- Han snakket konstant om seg selv, om hvem han datet, hvem hadde sex med og hvem han forsøkte å ha sex med. Jeg husker at jeg følte meg veldig opprørt og forbauset, sier hun videre.

- Han var ikke interessert i meg

Boyne understreket samtidig at Trump aldri la an på henne.

- Jeg er ikke modell. Han var ikke interessert i meg. Men han var interessert i min mening om hvem han burde ligge med. Det husker jeg klart og tydelig.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Boyne blir da den femte kvinnen på kort tid som beskylder Trump for griseoppførsel. Blant dem som har langet ut mot Trump er Jessica Leeds (74).

- Han var som en blekksprut. Hendene hans var overalt. Det var et overgrep, fortalte hun New York Times.

- Fiksjon fra ende til annen

Trump har ikke kommentert utspillet fra Boyne, men republikaneren avviste blankt gårsdagens påstander om uanstendig seksuell oppførsel.

- Ingenting av dette har funnet sted, sa Trump igår.

Trumps talsperson kaller sakene «fiksjon fra ende til annen».

- New York Times og Clinton-maskinen har koordinert et angrep mot meg. At disse avsløringene kommer på samme tidspunkt som nye Wikileaks-lekkasjer kommer, er ikke tilfeldig, utdypet Trump selv på torsdag.

Vicki Sciolaro er gjest på et CNN-program, og forsvarer de sexistiske uttalelsene fra Donald Trump. - Han skal ikke velges til pave, sier Trump-supporteren. Programleder Brook Baldwin knekker sammen på direkten. Video: CNN Vis mer

Han satte forøvrig også pørsmålstegn ved valgmålingene. Der leder stort sett Hillary Clinton med en solid margin, noe Trump mener ikke reflekterer virkeligheten.

Snakket om tiåring

Anklager om seksuell trakassering blir et stadig alvorligere problem for presidentkandidat Donald Trump. Torsdag kom det også fram at Trump i 1992 spøkte om en tiåring på en måte mange vil ta avstand fra.

«Jeg kommer til å date henne om ti år. Kan du tro det?» uttalte den da 46-årige finansmannen, melder CBS News.

USAs førstedame Michelle Obama tok av silkehanskene og langet ut mot Donald Trump. Nå hylles hun for den kraftfulle talen der hun ber USAs kvinner avgjøre valget. Video: CNN Vis mer

Førstedame Michelle Obama er blant dem som har langet ut mot Trumps måte å omtale og behandle kvinner på.

- En presidentkandidat i USA som skryter av å seksuelt antaste kvinner. Jeg klarer ikke slutte å tenke på det. Det har rystet meg langt inn i sjela på en måte jeg aldri hadde sett for meg, sa en tydelig preget presidentfrue under et Hillary Clinton-arrangement torsdag.

Mister støttespillere

Også mange av Trumps partifeller har tatt avstand fra ham etter videoen der Trump kom med sitatet «Grab her by the pussy», og fortalte om et mislykket forsøk på å sjekke opp den gifte programlederen Nancy O'Dell. Paul Ryan og John McCain er blant flere som tydelig har distansert seg selv fra Trump, og sistnevnte har gjort det klart at han og kona ikke stemmer på Trump.

Det ser ikke ut til å plage Trump nevneverdig. På Twitter kunngjorde hotellkongen at han nå endelig kan drive valgkamp slik han selv vil, og sier samtidig at han ikke ønsker støtten fra illojale republikanere. LA Times skrev da at Trump viser tegn på at han heller etterlater Det republikanske partiet i ruiner enn å tape valget mot Hillary Clinton i all stillhet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer