Nato

Trump skal ha tordnet bak lukkede dører. Stoltenberg ber Vesten ta Trump på alvor

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg ber Nato-medlemmene om å lytte til Trump, og kritiserer samtidig Norge for å gjøre for lite.

- MENER ALVOR: Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, mener det vil være uklokt å tro at Donald Trump ikke mener alvor med truslene sine. Her er de to avbildet sammen i forbindelse med Nato-toppmøtet i Brussel i fjor sommer. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Scanpix
- MENER ALVOR: Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato, mener det vil være uklokt å tro at Donald Trump ikke mener alvor med truslene sine. Her er de to avbildet sammen i forbindelse med Nato-toppmøtet i Brussel i fjor sommer. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DAVOS (Dagbladet): - Man kan være enig eller uenig, men å tro at han ikke mener det han sier ... Det mener jeg er en sjanse man ikke bør ta.

Det sier Natos generalsekretær Jens Stoltenberg til Dagbladet bare dager etter at det nok en gang har dukket opp påstander om at USAs president Donald Trump ønsker å trekke landet fra forsvarsalliansen Stoltenberg leder.

Allerede under valgkampen fram mot presidentvalget i USA i 2016, gjorde Donald Trump det klart at han ikke var noen stor tilhenger av Nato.

Etter at han flyttet inn i Det hvite hus har Trumps klare krav vært at europeiske allierte må gjøre langt mer for å nå Natos mål om at alle skal bruke minst to prosent av bruttonasjonalproduktet (BNP) på forsvar.

Som ris bak speilet har det ligget en dårlig skjult trussel om å trekke USA ut av Nato.

- Putins villeste drøm

Tidligere denne måneden meldte normalt velinformerte New York Times at den amerikanske presidenten, i flere interne samtaler med sine nærmeste rådgivere, har bekreftet at han ønsker å trekke USA ut av forsvarsalliansen.

Ikke navngitte kilder i Trump-administrasjonen, sier til avisa at Trump til stadighet tar opp temaet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer