KAN BLI TRUMPS VISEPRESIDENT: Flere amerikanske medier melder at Donald Trump har bestemt seg for å utpeke Indiana-guvernør Mike Pence til sin visepresidentkandidat. Video: AP / Reuters Vis mer

Trump skal ha valgt sin visepresident - og du har neppe hørt om ham

Konservativ guvernør blir Trumps høyre hånd, ifølge amerikansk presse. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump har valgt sin visepresidentkandidat, ifølge Reuters.

Det er Indiana-guvernør Mike Pence som nå blir Trumps nummer to i kampen om å innta Det hvite hus, skal vi tro nyhetsbyrået, samt flere amerikanske nyhetskilder.

Ifølge New York Times var Pence én av tre finalister til stillingen - sammen med ringreven Newt Gingrich og Alabama-senator Jeff Sessions. En mulig outsider er Chris Christie, guvernør i New Jersey.

Trump møtte Indiania-guvernøren i sitt hjem i Indania onsdag. Det satte fart i spekulasjonene om at Pence, en nykristen evangeliker og familiemann, blir Trumps visepresident-kandidat. Det er tidlig blitt spekulert i om Trump, med sine tre ekteskap og ekstravagante livsstil, har svak appell til konservative kristne i USA.

New York Times har tre kilder som hevder Trump planlegger å kunngjøre valget av Pence i morgen.

TRUMPS MANN: Guvernør Mike Pence, kjent som en konservativ politiker, hevdes å bli Donald Trumps visepresident. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo
TRUMPS MANN: Guvernør Mike Pence, kjent som en konservativ politiker, hevdes å bli Donald Trumps visepresident. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/File Photo Vis mer

Religiøs fordel

Hvis Pence faktisk har sagt ja til å stille som Trumps visepresident-kandidat, må han imidlertid si fra seg guvernør-jobben.

Pence drev valgkamp for Trump i nominasjonsstriden i vår, selv om han opprinnelig støttet Trumps rival Ted Cruz, mye på grunn av deres verdikonservative ståsted, ifølge The Hill.

At Pence er religiøs og verdikonservativ, blir ifølge nettstedet en fordel for Trump i presidentvalget. Denne gruppen velgere, kjernevelgere til det Republikanske partiet, har nemlig vært lunkne i sin støtte av Trump.

Pence var også folkevalgt i Kongressen i tolv år innen han tok ledervervet i hjemstaten Indiana.

CNN: - Ikke tilbudt jobben

Både Trump og Hillary nærmer seg nå tidspunktet hvor det er naturlig å plukke sin såkalte «running mate», og Trump har tidligere gitt seg selv deadline til i dag med å plukke sin mann - eller kvinne. Tradisjonelt sett er vanlig for kandidatene å vente med å plukke sin visepresident til landsmøtene er overstått.

Pence har seks perioder bak seg som kongressmann, og skal være godt likt i den lovgivende forsamlingen.

CNN skriver at Pence formelt ikke er tilbudt jobben, men nyhetsgiganten hevder å ha kilder som sier at Pence er favoritten til stillingen.