Donald Trump og USA

Trump-skilt fjernes fra bygninger i New York

Donald Trumps navn blir fjernet fra tre luksusleilighetsbygg i New York etter at mange leietakere hevder de skammer seg over å bli assosiert med den nyvalgte presidenten.

FJERNES: Reaksjonene mot Donald Trump tar ulike former. I New York skal skilt med Trumps navn fjernes fra tre ulike bygg. Foto: Brendan McDermid/Reuters/NTB Scanpix
FJERNES: Reaksjonene mot Donald Trump tar ulike former. I New York skal skilt med Trumps navn fjernes fra tre ulike bygg. Foto: Brendan McDermid/Reuters/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til sammen rundt 600 av dem som bor i tre skyskrapere i Trump Place har skrevet under på et opprop om at de skammer seg over å bo på et sted som assosieres med Donald Trump.

Nettoppropet begynte å sirkulere for flere uker siden etter at videoen der Trump kom med kontroversielle uttalelser om kvinner, ble offentliggjort.

Tirsdag ble det klart at selskapet som eier skyskraperne med 1.325 leiligheter, vil fjerne de store gullbokstavene som danner navnet Trump Place fra bygningene i løpet av et par dager.

- Det er på tide. Vi føler avsky etter resultat av dette presidentvalget, sier Majorie Jacobs, som har bodd i en av bygningene i fem år.

En talskvinne for Trumps overgangsteam sier i en kommentar at bygningen vil miste verdi når man fjerner Trump-navnet.

(NTB)

GETTYSBURGTALEN: Donald Trump la fram sin plan for de første 100 dagene som president 22. oktober. Nå har han vunnet valget. Video: C-span Vis mer