Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump skulle ta Obama, nå blir han selv tatt med buksene nede

Slik svarer satiriker Stephen Colbert på Donald Trumps «utpressing» av Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trumps «oktoberoverraskelse» var en nedtur for de fleste. I stedet for å trekke nye opplysninger om Barack Obama opp av hatten, kom milliardæren med et slags tilbud til den sittende presidenten.

Hvis Obama offentliggjør en rekke personlige dokumenter, som passinformasjon og universitetssøknader, vil Donald Trump donere fem millioner dollar til en veldedig organisasjon Barack Obama selv velger.

«Tilbudet» har i etterkant fått hard medfart fra de fleste kanter og blir mer eller mindre latterliggjort.

- Jeg ønsker ikke å være for fordømmende, men Donald Trump kunne ikke vært dummere om du hogget av ham hodet, skriver Politico-spaltist Roger Simon på nettstedet.

Roger Simons syrlige replikk blir imidlertid som en lett bris mot den orkanen som ventet Donald Trump da den mesterlige satirikeren Stephen Colbert endelig kom på lufta etter Trumps famøse tilbud.

Uanstendig forslag I kjent seriøs stil ser Colbert rett inn i kamera og snakker direkte til Donald Trump og tilbyr ham én million dollar til en veldedig organisasjon milliardæren selv velger. Pengene skal komme fra Colberts super PAC «Making a better Tomorrow, Tomorrow», en uavhengig valgkamporganisasjon komikeren bruker til mer eller mindre å parodiere den amerikanske valgkampen.

- Du vet jeg har pengene, sier Colbert til stor latter fra publikum.

- Pengene går til hvilken som helst veldedighetsorganisasjon som du velger. «Save the Children», «Feed the Children», «Put the Children on Child Apprentice» (en referanse til Trumps program «The Apprentice»), hva som helst, fortsetter Colbert før han kommer til selve tilbudet:

- Én million ekte dollar hvis du lar meg dyppe ballene i munnen din. Men, men, og det er viktig: Denne «dyppingen» må være til min og, enda viktigere, mine ballers tilfredsstillelse.

Stephen Colbert understreker også at dette må skje innen klokka 17 på ettermiddagen 31. oktober, siden ballene hans har en avtale den kvelden.

Obama vitser tilbake Barack Obama har så langt ikke takket ja til Donald Trumps generøse tilbud om å donere penger for å se de personlige dokumentene hans. Presidenten besøkte imidlertid talkshowvert Jay Leno kort tid etter Trumps video ble lagt ut på YouTube.

Presidenten valgte å vitse det hele bort:

- Alt dette stammer fra vi (Barack og Trump, journ.anm.) vokste opp sammen i Kenya. Vi kranglet hele tiden da vi spilte fotball, og han var ikke så god. Da vi endelig flyttet til Amerika, trodde jeg det ville gå over, sa Obama til Leno, med klar referanse til Trumps tidligere forsøk på å så tvil om Obamas fødested.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!