Trump skyter fart i ny måling. Leder klart

Får 25 prosent.

LEDER: Milliardæren Donald Trump har fått et stort forsprang i den republikanske nominasjonskampen til presidentvalget i 2016, ifølge en meningsmåling utført for Reuters. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTB Scanpix
LEDER: Milliardæren Donald Trump har fått et stort forsprang i den republikanske nominasjonskampen til presidentvalget i 2016, ifølge en meningsmåling utført for Reuters. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Milliardæren Donald Trump har fått et stort forsprang i den republikanske nominasjonskampen til presidentvalget i 2016, ifølge en meningsmåling utført for Reuters.

I målingen, som er utført av Ipsos, får Trump støtte fra 25 prosent av velgerne. Det er over dobbelt så høy oppslutning som nestemann på lista, Florida-guvernøren Jeb Bush (12 prosent).

Målingen er et stort løft for Trump, som kunngjorde sitt kandidatur for seks uker siden. Den brede støtten får han til tross for mengder av kontroversiell kritikk mot sine motkandidater de siste ukene.

Reuters skriver at nettavstemningen ga Trump 15 prosents oppslutning sist fredag, men at han skjøt fart til 24,9 prosent tirsdag.

Målingen er gjennomført blant 425 republikanske velgere og har en feilmargin på 5,5 prosent.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer