LEDER: Milliardæren Donald Trump har fått et stort forsprang i den republikanske nominasjonskampen til presidentvalget i 2016, ifølge en meningsmåling utført for Reuters. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTB Scanpix
LEDER: Milliardæren Donald Trump har fått et stort forsprang i den republikanske nominasjonskampen til presidentvalget i 2016, ifølge en meningsmåling utført for Reuters. Foto: REUTERS/Rick Wilking/NTB ScanpixVis mer

Trump skyter fart i ny måling. Leder klart

Får 25 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardæren Donald Trump har fått et stort forsprang i den republikanske nominasjonskampen til presidentvalget i 2016, ifølge en meningsmåling utført for Reuters.

I målingen, som er utført av Ipsos, får Trump støtte fra 25 prosent av velgerne. Det er over dobbelt så høy oppslutning som nestemann på lista, Florida-guvernøren Jeb Bush (12 prosent).

Målingen er et stort løft for Trump, som kunngjorde sitt kandidatur for seks uker siden. Den brede støtten får han til tross for mengder av kontroversiell kritikk mot sine motkandidater de siste ukene.

Reuters skriver at nettavstemningen ga Trump 15 prosents oppslutning sist fredag, men at han skjøt fart til 24,9 prosent tirsdag.

Målingen er gjennomført blant 425 republikanske velgere og har en feilmargin på 5,5 prosent.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram