Donald Trumps innreiseforbud:

Trump slaktet «den såkalte dommeren» som stoppet innreiseforbudet. Nå går presidentens egen favoritt til motangrep

«Nedslående og demoraliserende av presidenten».

SKUFFET: Neil Gorsuch er skuffet over presidentens ordbruk i omtalen av dommere og domstolene. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/NTB Scanpix
SKUFFET: Neil Gorsuch er skuffet over presidentens ordbruk i omtalen av dommere og domstolene. Foto: Kevin Lamarque/Reuters/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump har gått til frontalangrep på USAs domstoler, som han mener er «for politiske», i forbindelse med at det mye omtalte innreiseforbudet har blitt stoppet i domstolen. Det skjer bare dager etter at han hengte ut en føderal dommer på Twitter.

Nå blir Trump møtt med oppsiktsvekkende kritikk fra en av sine egne favoritter. Dommeren Neil Gorsuch, som er håndplukket av Trump som høyesterettsdommerkandidat, sier presidentens uttalelser er nedslående og demoraliserende, ifølge CNN.

- Latterlig

Bråket startet for alvor da Seattle-dommeren James Robart utstedte en midlertidig forføyning mot presidentens ordre om å nekte innreise for personer fra sju hovedsakelig muslimske land. Dommeren fastslo i fredagens kjennelse at forbudet er i strid med USAs grunnlov. Innreiseforbudet gjelder statsborgere fra Iran, Irak, Jemen, Somalis, Libya, Syria og Sudan.

På Twitter krev «verdens mektigste mann» følgende om den midlertidige forføyningen:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer