DREPT: 20 år gamle Mollie Tibbetts ble forrige uke funnet død etter å ha vært savnet i en måneds tid. En 24 år gammel mann er siktet for drapet. Foto: AP
DREPT: 20 år gamle Mollie Tibbetts ble forrige uke funnet død etter å ha vært savnet i en måneds tid. En 24 år gammel mann er siktet for drapet. Foto: APVis mer

Drapet på Mollie Tibbetts i USA

Trump slår politisk mynt på drapssak i USA - refses av familien

Familien går hardt ut mot forsøkene på å koble 20-åringens død til illegal innvandring.

21. august ble 20 år gamle Mollie Tibbetts funnet drept i en kornåker etter å ha vært savnet i om lag en måned.

Jakten på Tibbetts engasjerte hele landet, og fikk stor oppmerksomhet. Kort tid etter at 20-åringen ble funnet, ble en 24 år gammel mann siktet for drapet på henne.

24-åringen skal være meksikaner, og blant annet Trump-administrasjonen har hevdet at mannen oppholdt seg ulovlig i landet.

- EN SKAM: Den amerikanske presidenten Donald Trump holdt en tale i Charleston, der han blant annet snakket om muren som skal bygges på grensen til Mexico. Han snakket også om funnet av 20 år gamle Mollie Tibbetts, som ble funnet drept tirsdag 21. augsut. En ulovlig meksikansk innvandrer er siktet for drapet, ifølge Fox News. Video: AP via NTB Scan... Vis mer

«Illegal innvandrer»

Mannens bakgrunn har gjort at flere, blant andre president Donald Trump, har slått politisk mynt på drapet.

- Mollie Tibbetts - en fantastisk ung kvinne - er nå for alltid skilt fra sin familie. En person tok seg ulovlig inn i landet vårt fra Mexico, og drepte henne, sier Trump i en video publisert i kjølvannet av Tibbetts-saken.

- De siktet en illegal innvandrer for drapet på collegestudent Mollie Tibbetts. Det utrolige er at alle snakket om Mollie. En flott person, alle som møtte henne elsket henne. De fant ut at det var denne forferdelige, illegale immigranten som drepte henne i ondskap, sier Trump i videoen.

Nå har flere medlemmer av Tibbetts' familie fått nok. Blant andre 20-åringens far.

- Iowa-innbyggere med bedre mat

I en tale Rob Tibbetts, Mollies far, ga under en minneseremoni søndag, roste han det latinamerikanske miljøet i Iowa.

- Latinamerikanere i Iowa er Iowa-innbyggere. De har samme verdier som Iowa-innbyggere. Slik jeg ser det, er de Iowa-innbyggere med bedre mat, sa faren, ifølge LA Times.

Og fikk rungende applaus fra de over 1000 personene som møtte opp til seremonien.

Mollie Tibbetts kusine har også gitt uttrykk for at hun er lei måten drapssaken har blitt omtalt på.

- Nei. Nei, nei og nei. Spesielt for dere som ikke kjente henne i virkeligheten, dere får ikke tilrive dere Mollie og hennes arv for å fortelle deres rasistiske, falske historie, nå som hun ikke lenger er med oss.

- Kunne vært født i dette landet

Kusina skriver videre at Mollie var en ung, intelligent kvinne som brydde seg om andre, med et smil om munnen og et medfølende hjerte.

- Mollie ble drept, og en mann er arrestert og siktet for drapet på henne. Ja, den mannen er en innvandrer til dette landet, og hans status er uklar. Men det betyr ikke noe. Han kunne ha vært en innbygger, født i dette landet, han kunne vært en eldre, hvit mann fra hvor som helst, han kunne vært en mann fra Mollies verden. Han er en mann, og hans og Mollies veier krysset, med et tragisk utfall. Mollie ble drept fordi en mann nektet henne retten å si nei, skriver kusina.

Hun fortsetter, og skriver blant annet om at debatten rundt voldelige handlinger har feil utgangspunkt.

- Vår nasjonale debatt må handle om volden som gjøres i samfunnet vårt, for det meste av menn. Kusina viser videre til tall fra FBI, som viser at et stort flertall av voldssaker utføres av menn.

- Vi må være villige til å adressere måten vi oppdrar våre gutter og unge menn, så vold ikke blir en del av deres svar til denne verden. Drapet på Mollie er tragisk og smertefullt for alle oss som elsket og kjente henne. Det er ikke deres rett å bruke denne handlingen ved å kapre Mollie og alt hun trodde på med deres rasistiske spredning av frykt. Dere får ikke bruke denne tragedien til å demonisere en hel befolkning på grunn av en manns handlinger. Nei. Vi tar vår Mollie tilbake.