Trump snakket om trekant, puppene til dattera, og mensen-sex på radio-show

Ett døgn før det som kan bli en grisete TV-debatt, forsvarer republikanernes presidentkandidat seg med å retweete gamle voldtektsanklager mot Bill Clinton. 

I VINDEN: Donald Trump har fått massiv kritikk etter at et lydklipp fra 2005 ble offentlig. 
I VINDEN: Donald Trump har fått massiv kritikk etter at et lydklipp fra 2005 ble offentlig.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Donald Trump har vært i hardt vær det siste døgnet, etter at et ti år gammelt lydklipp hvor han snakker om å klå kvinner i skrittet slo ned som en bombe i presidentvalgkampen fredag.

I samme åndedrag som den republikanske presidentkandidaten beklaget oppførselen sin, angrep han demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton for hennes håndtering av utroskapsskandalene til mannen Bill Clinton.

Senere har han hevdet at det han sier på klippet, bare er småtterier sammenlignet med ting Bill Clinton har sagt til ham.

- Bill Clinton har sagt langt verre ting til meg på golfbanen. Det er ikke i nærheten en gang. Jeg beklager om noen er støtt, skriver han i en offisiell uttalelse.

Slik gjør han angrep mot Clinton-paret til sitt forsvar.

Twittermeldinger

Det ble særlig tydelig da han lørdag re-tweetet to twittermeldinger fra det som skal være twitterkontoen til Juanita Broddrick, som i 1999 hevdet at Bill Clinton voldtok henne i 1978. Søndag fulgte han opp med å dele et videointervju med Broddrick.

Det stopper imidlertid ikke der.

Til Washington Post lørdag, forteller Roger Stone, som avisa omtaler som en rådgiver av Trump, at han i samarbeid med et konspirasjonsnettsted vil selge ti tusen t-skjorter med Bill Clintons ansikt og ordet «voldtekt», som en mørk parodi på den ikoniske «håp»-kampanjen Barack Obama gjennomførte i presidentvalgkampen i 2008.

Sannsynligvis ligger det an til en grisete debatt i natt, hvor Clinton kommer til å bruke skandalen som nå rammer Trump for det det er verdt.

Mange eksempler

Antagelig vil Trump replisere med å angripe.

Han har vært tydelig på at han aldri kommer til å gi opp og trekke seg.

Spørsmålet er om det vil hjelpe ham.

Med en måned igjen til valget og like forut for en TV-debatt, rammer skandalen på verst tenkelig tidspunkt for Trump.

Da lydklippet kom ut natt til lørdag norsk tid, raste republikanerens sjanse for å vinne valget på bettingmarkedene, og han har generelt gjort det dårligere på meningsmålingene etter den første TV-debatten med Hillary Clinton, som de aller fleste mener hun gikk seirende ut av.

Eksperter tror skandaleklippet kan vise seg å være dødsstøtet for eiendomsmogulens presidentambisjoner.

Radio-griseprat

Det er imidlertid ikke første gang Trump sjokkerer med nedlatende kommentarer om kvinner.

CNN skriver i dag at Donald Trump har deltatt i grove og nedlatende samtaler om kvinner i over 17 år sammen med den amerikanske radioprofilen Howard Stern.

Blant temaene Trump diskuterte med Stern er sin datter Ivankas kropp, å ha sex med kvinner som har mensen, trekant-sex og å dumpe kvinner når de fyller 35 år.

«LA OSS VÆRE REALISTISKE»: Trump holder en unnskyldnings-tale etter at et 11 år gammelt lydklipp ble sluppet ut til offentligheten. Video: Reuters / NTB Scanpix Vis mer Vis mer

I et intervju fra 2006 sier Stern at Ivanka «ser mer sensuell ut enn noensinne», og spør om datteren har tatt brystimplanter.

- Har ingen aldersgrense

Trump blir med på diskusjonen, og svarer avkreftende på Sterns spørsmål.

- Hun har faktisk alltid vært veldig sensuell, svarer Trump.

- Hun er høy, nesten 182 cm (6 fot), og hun har alltid vært en utrolig skjønnhet, legger han til.

I et intervju fra september 2004, spør Stern om han kan kalle Ivanka for et «støkke», eller «a piece of ass». Dette sier Trump seg enig i.

I et intervju i 2002 diskuterer Stern og Trump å date yngre damer. Trump kaller 30 en perfekt alder.

- Inntil hun er 35 år, svarer Stern.

- Hva skjer når hun er 35? Dette kalles «check-out time», svarer Trump.

I et intervju fra 2006 spør Stern om Trump kunne ha hatt sex med en 24-åring.

- Å, absolutt, sier Trump.

- VIlle du gjort det?

- Det ville ikke vært noe problem for meg, svarer Trump.

Deretter spør Stern om Trump har en aldersgrense.

- Nei, jeg har ikke noe alders... eller, jeg har en aldersgrense. Jeg vil ikke være som kongressmedlem Foley, med, du vet, 12-åringer, sier Trump.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer