Trump snur - skal likevel møte Kim i Singapore 12. juni

Avlyste møtet 24. mai.

MØTES LIKEVEL: USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: AFP / NTB Scanpix
MØTES LIKEVEL: USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump har snudd med hensyn til å møte Nord-Koreas leder Kim Jong-un. Nå bekrefter han at møtet likevel finner sted i Singapore 12. juni, som først planlagt, melder flere nyhetsbyrået, deriblant AFP.

Den amerikanske presidenten erklærer at samtalene vil bli en «vellykket prosess», og sier at motparten ønsker å bygge ned sitt atomprogram.

Møtet - hvis det faktisk blir noe av - blir historisk, i og med at det er første gang en sittende president møter en leder for kommunistdiktaturet.

Utsending på besøk

Et forvarsel om at noe stort var på gang, kom for et par timer siden, da Kim Yong-chol, en person høyt oppe i det nordkoreanske regimet, plutselig ankom Det hvite hus for å overlevere et brev til president Trump.

Etter en vinter og vår preget av avspenning mellom Nord-Korea og erkefiendene Sør-Korea og USA, ble toppmøtet i Singapore spikret. Men 24. mai kunngjorde Trump at møtet var avlyst, etter en rekke gjensidige trusler og fornærmelser mellom nordkoreanske og amerikanske myndigheter.

På tross av det avlyste møtet hadde Nord- og Sør-Korea et nytt toppmøte i forrige uke, etter at Kim og Sørs president Moon Jae-in sensasjonelt møttes på grensen i april.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer