<strong>HAR UTLØST KRAFTIGE REAKSJONER:</strong> Bilder som dette, av mistenkte illegale immigranter samlet i «bur» før barna blir skilt fra foreldrene, har skapt harnisk i USA og store deler av verden for øvrig. Foto: US Custom and Border / MEGA / NTB Scanpix
HAR UTLØST KRAFTIGE REAKSJONER: Bilder som dette, av mistenkte illegale immigranter samlet i «bur» før barna blir skilt fra foreldrene, har skapt harnisk i USA og store deler av verden for øvrig. Foto: US Custom and Border / MEGA / NTB Scanpix Vis mer

Trump snur i migrantfamilie­saken. - Vi har medfølelse

Skal skyldes press fra Melania Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

John Roberts, den amerikanske TV-kanalen Fox News' sjefkorrespondent i Det hvite hus, tvitrer i 17-tida at president Donald Trump vurderer «en form for utøvende handling i dag for å tillate barn å oppholde seg sammen med anholdte foreldre gjennom saksbehandlingsprosessen ved innvandring».

AP tvitrer noen minutter etter at ministeren for nasjonal sikkerhet (Kirstjen Nielsen) jobber med et utkast til en slik presidentordre.

Noen minutter før klokka 18 melder AP i en ny tweet at Trump sier han vil «undertegne noe» som gjelder innvandring, og at han ønsker å holde migrantfamilier samlet.

Samme melding kommer fra andre medier, blant andre CNBC.

I 18.45-tida sier president Trump på en pressekonferanse, viderebrakt av MSNBC:

- Vi er veldig sterke på grensen. Vi er veldig sterke når det gjelder sikkerhet. Samtidig har vi medfølelse. Vi ønsker å holde familier samlet. Det er veldig viktig. Jeg vil undertegne noe om en liten stund som kommer til å gjøre det.

Trump undertegnet direktivet i 21.20-tida, ifølge NBC News. Han understreker imidlertid at «nulltoleransepolitikken» vil bli videreført.

- Samtaler med Melania

CNN melder at snuoperasjonen kommer som følge av press fra førstedame Melania Trump. Ifølge kanalen har hun i flere dager jobbet i kulissene for å få mannen til å snu i saken.

CNNs kilde oppgis å være en tjenestemann i Det hvite hus.

Melania har ifølge kilden hatt gjentatte samtaler med ektemannen, der hun har krevd at han gjør alt i sin makt for å holde familiene på grensen samlet.

Fengselsliknende lokaler

Trump-administrasjonen har de siste dagene kommet under massiv kritikk etter avdekkingen av praksisen med å skille barn fra foreldrene på den meksikansk-amerikanske grensen, når familien mistenkes for forsøk på ulovlig innvandring til USA.

KRITISK: På seks uker skal så mange som 2000 barn ha blitt skilt fra foreldrene sine på grensen til USA. Praksisen er et resultat av USAs nye «nulltoleranse»-politikk. Vis mer

Store deler av opinionen er også sjokkert over at de mistenkte illegale innvandrerne blir stuet sammen i fengselsliknende oppsamlingslokaler.

Melania Trump har offentlig uttrykt misnøye med praksisen, som følger av den nylig innførte «nulltoleransepolitikken» overfor illegal innvandring.

- Fru Trump hater å se barn skilt fra sine familier, uttalte Melanias talskvinne Stephanie Grisham til People tidligere i uka.

- Ond

Også George W. Bushs kone Laura Bush har gått hardt ut mot praksisen.

- Nulltoleransepolitikken er ond. Den er umoralsk og hjerteskjærende, har den forhenværende førstedamen skrevet til Washington Post.

Seinest mandag forsvarte president Trump politikken. I en tweet hevdet han at barn brukes av «noen av jordas verste kriminelle for å komme inn i landet vårt».

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer