Atomvåpnene til Kim

Trump søker Nord-Korea-hjelp

Hvordan Trump-administrasjonen skal håndtere de kommende samtalene med Nord-Korea, er det store spørsmålet i Det hvite hus om dagen.

TRENGER DIPLOMATISK HJELP: Kilder sier til CNN at Trump-administrasjonen søker ekstern ekspert som kan hjelpe dem under forhandlingsbordet med Nord-Korea. Her er Trump under NATO-møtet i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TRENGER DIPLOMATISK HJELP: Kilder sier til CNN at Trump-administrasjonen søker ekstern ekspert som kan hjelpe dem under forhandlingsbordet med Nord-Korea. Her er Trump under NATO-møtet i fjor. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det foregår en stor intern diskusjon i Trump-administrasjonen om hvordan de skal håndtere de kommende samtalene med Nord-Korea. Det opplyser en ansatt i administrasjonen til CNN.

Tirsdag opplyste Nord-Korea at de er villig til å oppfylle USAs krav for å kunne møtes til forhandlingsbordet: Stanse all atom- og rakett-testing.

Det er godt nytt i en tid hvor situasjonen på Koreahalvøya har vært svært spent i en lang periode.

Ekstern ekspert

Den ansatte i Trump-administrasjonen ønsker ikke å stille med navn i intervjuet med den anerkjente TV-kanalen, men sier at administrasjonen vurderer å finne en ekspert som sammen med utenriksminister Rex Tillerson skal møte til samtaler med Nord-Korea.

Hvem denne personen skal være, er ennå ikke klart, men vedkommende skal være ekstern - altså være hentet fra utenfor administrasjonen, som for eksempel fra et departement.

Ifølge CNN er det en pågående debatt i administrasjonen hvordan de skal håndtere samtalene med Kim Jong-uns regime. Spørsmålet de ansatte i Det hvite hus stiller seg er hva slags intensjoner Nord-Korea har med samtalene, og om de mener alvor når de sier de er villige stanse all atom- og rakett-testing.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer