Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump-sønnene tar styringen. 
Vil bygge hoteller i Trump-vennlige stater

Donald Trump Jr.: - Jeg tror naturligvis det vil være enklest å gå inn et sted der folk ikke er mot deg.

STYRER BUSINESSEN: Etter at Donald Trump overtok som president har sønnene Eric (t.h) og Donald Trump Jr (t.v). styrt forretningene. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK
STYRER BUSINESSEN: Etter at Donald Trump overtok som president har sønnene Eric (t.h) og Donald Trump Jr (t.v). styrt forretningene. Foto: AFP PHOTO / ROBYN BECK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Donald Trump overtok som president har Eric og Donald Trump Jr. styrt forretningene. Nå ser de to på mulighetene for å ekspandere i deler av USA der presidentfaren er populær.

Mens Trump-organisasjonens virksomhet har hatt en nedgang, på grunn av at den internasjonale delen av Trumps forretninger er fryst under presidentperioden, har Trump-familien planlagt et framstøt på det amerikanske markedet.

Ifølge nyhetsbyrået AP planlegger familien å lansere to nye hotellkjeder. En firestjerners kjede, samt en mindre luksuriøs hotellkjede vil trolig bli lansert i statene der Trump vant over Hillary Clinton under valget i november.

Vil utvide i Trump-vennlige stater

Trump Organization er en privat familiedrevet virksomhet verdt millioner av dollar. Organisasjonen eier hoteller, golfbaner, kontorbygninger, manangement- og lisensavtaler. Og selv om forretningene utenlands er fryst, vil familiebedriften ferdigstille igangsatte prosjekter i De forente Arabiske Emirater, Den Dominikanske republikk og i India.

- Jeg tror naturligvis det vil være enklest å gå inn et sted der folk ikke er mot deg, sa Donald Trump jr. nylig i et intervju ifølge AP.

Flere av sørstatene er aktuelle for nye Trump-hoteller, i tillegg er flere byer i Texas og et gammelt postkontor i nærheten av Det hvite hus i Washington vurdert.

Ifølge eksperter vil ikke utbyggingen av hoteller kollidere med etiske standarder, selv om hotellene skulle ende opp i Trump-vennlige stater.

«Logisk strategi»

- Det vil ikke være å tråkke over grenser ved presidentskapet, sier jusprofessor ved universitetet i Washington Kathleen Clark til nyhetsbyrået.

Clark mener at deler av det er riktig å stille spørsmål ved deler av Trumps forretninger, men at å gå inn i Trump-vennlige stater virker som en «logisk strategi».

På en pressekonferanse i januar, like før han tiltrådte som president, presenterte Trump planen som han sa skulle isolere ham fra alle aspekter ved hans forretningsvirksomhet, skriver CNN.

Trump sa hans to eldste sønner Don jr. og Eric skal drive familiens forretninger videre, og at presidenten aldri skal snakke om eller diskutere noe som kan berøre businessen. Dette skulle organiseres gjennom en stiftelse.

- Tåpelig teori

Kritikere hevdet under Trumps valgkamp at en av grunnene til at han stilte som presidentkandidat var for å gjøre seg selv og familien enda rikere. Dette avviser sønnen Donald Trump Jr i AP-intervjuet.

- Han brukte over 75 millioner dollar av sine egne penger til å stille mot 17 sterke republikanske kandidater, for så å stille mot Hillary, sier Trump Jr.

- Ingen med vettet i behold gjør det. Det er ikke en god forretningsmodell. Jeg forstår at det selger aviser, og skaper overskrifter, men teorien er tåpelig, slår han fast.

Trump har fått mye kritikk for å sette nære familiemedlemmer til å forvalte businessen. Kritikerne mener sønnene aldri kan være uavhengige, og at ingen kan kontrollere hva som blir sagt dem i mellom.

Verdifullt varemerke

Presidenten selv har også avvist at han vil bruke verdens mektigste jobb til å tjene mer penger.

- Jeg synes det er veldig viktig at jeg på ingen måte skaper en interessekonflikt med forretningene mine, sa Trump i november.

Tidligere presidenter og presidentkandidater har plassert forvaltningen av sine private forretningsinteresser i en såkalt «blind trust».

Midlene forvaltes da konservativt, gjerne av en advokat, og familien har i utgangspunktet ingen innflytelse. I Trumps tilfelle ville ikke en slik ordning fungere, fordi det dreier seg om en løpende forretningsvirksomhet med et stort omfang. Verdien av selve varemerket «Trump» er også svært sentralt.

GLEMTE SEG: Under den tradisjonelle påskeegg-rullingen i Det hvite hus, glemte Donald Trump noe viktig. Heldigvis var kona Melania der for å passe på ham. Video: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media