KJÆRESTEN: Donald Trump Jr og Kimberly Guilfoyle. Foto: Brian Prahl/Splashnews / SplashNews.com
KJÆRESTEN: Donald Trump Jr og Kimberly Guilfoyle. Foto: Brian Prahl/Splashnews / SplashNews.com Vis mer

Trump-sønns kjæreste smittet

Donald «Don» Trump Jr. og kjæresten Kim Guilfoyle måtte angivelig snu og reise hjem fra presidentens tjuvstart på 4. juli-feiringen i Sør-Dakota.

Publisert

Maggie Haberman, New York Times-journalist og Det hvite hus-korrespondent for avisa, skriver på Twitter at kjæresten til president Donald Trumps sønn, Donald «Don» Trump Jr., har testet positivt for coronaviruset.

Kjæresten Kim Guilfoyle testet positivt i forkant av president Trumps arrangement ved Mount Rushmore i Sør-Dakota natt til lørdag. Verken Donald Trump jr. eller kjæresten er med på arrangementet.

Guilfolye jobber også i Trumps gjenvalgskampanje.

Haberman skriver videre at Don jr. testet negativt.

Også CNNs korrespondent til Det hvite hus, Jeremy Diamond, skriver på Twitter at Guilfoyle har testet positivt på viruset, rett før arrangementet.

Kort tid senere bekreftes informasjonen av Trump-kampanjen:

- Etter å ha testet positivt, var Kimberly umiddelbart isolert for å begrense eksponering. Hun har det bra og vil bli testet på nytt for å sikre at diagnosen er riktig, siden hun ikke har symptomer, sier Sergio Gor, stabssjef for kampanjens finanskomité, i en uttalelse til ABC News.

«Don» og Guilfoyle skulle delta på arrangementet, men reiser nå i stedet hjem, skriver ABC News. Ingen av dem har vært i direkte kontakt med presidenten og reiste ikke med Air Foce One til Sør-Dakota.

Som en forholdsregel vil hun avlyse alle kommende arrangementer.

Trumps sønn vil også isoleres og avlyse alle offentlige arrangementer, bekrefter han overfor ABC News.

Nyheten kommer etter en uke med smitterekord på smitterekord. Natt til lørdag kunne nyhetsbyrået AFP melde om nok en mørk milepæl for USA. 57 683 registrerte smittetilfeller i løpet av 24 timer, skriver nyhetsbyrået.

Til sammen er 2 835 684 amerikanere nå smittet av covid-19-viruset, og 131 485 har dødd på grunn av sykdommen. Det siste døgnet ble det meldt om 687 nye dødsfall, viser oversikten til Worldometers.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer