Trump sprer videoer som angivelig viser voldelige muslimer

Videreformidlet meldinger fra det ytterliggående britiske partiet Britain First.

SPRER VIDEO: Donald Trump har brukt Twitter til å spre videoer som angivelig viser voldelige muslimer. Foto: AP Photo / Susan Walsh / NTB scanpix
SPRER VIDEO: Donald Trump har brukt Twitter til å spre videoer som angivelig viser voldelige muslimer. Foto: AP Photo / Susan Walsh / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump har retvitret tre videoer som angivelig viser muslimer som utøver vold og knuser en kristen statue.

Videoene ble først lagt ut på Twitter av Jayda Fransen i det britiske ytre-høyre-partiet Britain First.

Ett opptak viser angivelig en muslimsk gutt som banker opp en nederlandsk gutt på krykker. Et annet viser angivelig islamister som dytter en tenåring fra et tak og slår ham i hjel – uten at det går i fram hvor hendelsen finner sted.

Den tredje videoen viser en mann med skjegg som knuser en statue. Teksten til videoen er «Muslim ødelegger statue av jomfru Maria!»

Britain First har tidligere fått oppmerksomhet for kontroversielle påstander om at Storbritannia «islamiseres», ifølge BBC. Fransen gleder seg over at de tre videoene er blitt videreformidlet av Trump, som har over 43 millioner følgere på Twitter.

- Gud velsigne deg, Trump! Gud velsigne Amerika, skriver Fransen på sin Twitter-konto.

Fransen ble i 2016 dømt for å ha trakassert en muslimsk kvinne i hijab, foran hennes fire barn, ifølge Independent.

Fransen innrømmet å ha sagt til den muslimske kvinnen at muslimske menn tvang kvinnene til å dekke seg til «fordi de ikke kan kontrollere sine seksuelle lyster», og «det er derfor de kommer til mitt land og voldtar kvinner over hele kontinentet».

En talsperson for Storbritannias statsminister Theresa May sier noen timer etterpå at det var «feil» av Trump å retweete videoer fra høyreekstreme grupper, skriver blant annet BBC.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer