Barack Obama

Trump-stikk: - Et vendepunkt

Tidligere USA-president, Barack Obama, rettet kritikk mot sin etterfølger Donald Trump.

BOSKESLAG: Tidligere president Barack Obama sendte noen verbale slag mot Donald Trump og republikanerne på et valgarrangement for Terry McAuliffe som smiler i bakgrunnen. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB
BOSKESLAG: Tidligere president Barack Obama sendte noen verbale slag mot Donald Trump og republikanerne på et valgarrangement for Terry McAuliffe som smiler i bakgrunnen. Foto: REUTERS/Kevin Lamarque/NTB Vis mer
Publisert

Obama talte på et arrangement til støtte for å oppmuntre innbyggerne i Virginia til å stemme på den demokratiske politikeren Terry McAuliffe som guvernør i delstaten. En stilling McAuliffe hadde fra 2014 til 2018.

Valget regnes for å være en god pekepinn foran neste års mellomvalg i USA, som vil avgjøre hvilket parti som kontrollere kongressen.

Trump-stikk

Nyhetsbyrået Reuters skriver at Obama fra talerstolen gikk til angrep på tidligere president Donald Trump.

Han kalte Virginia-valget for et mulig vendepunkt for nasjonen. At landet kan legge bak seg det Obama kaller en splittende politikk under Trump, som kulminerte i angrepet på kongressbygningen i januar i år.

INTERVJU: Da Oprah Winfrey intervjuet bokaktuelle Barack Obama ble TV-seerne lurt. Video: Apple TV+. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

- Vi må dra sammen, og løse problemer. Jeg tror dere her i Virginia skal vise resten av landet at vi ikke skal følge våre verste instinkter. Vi skal ikke tilbake til kaoset som lagde så mye ødeleggelse, men bevege oss framover sammen med folk som Terry McAuliffe, sa Obama ifølge Reuters.

En meningsmåling fra Monmouth University denne uka viser at løpet er helt jevnt mellom McAuliffe og dem republikanske kandidaten Glenn Youngkin.

Flere verbale angrep

Obama har også gått til angrep på Youngkin, for ikke å ha tatt avstand til Trumps anklager om valgfusk da Joe Biden vant det amerikanske valget i fjor høst.

- Enten betyr det at han selv tror på konspirasjonsteoriene som resulterte i et voldelig angrep. Eller han tror ikke på det, men er villig til å la være og gjøre eller si noe for å bli valgt. Det siste er kanskje enda verre, utdypet Obama ifølge Reuters.

SEXSPØRSMÅL: Michelle Obama fikk sex-spørsmål på «Jimmy Kimmel Live!» Video: ABC Vis mer

Forrige uke tok Youngkin avstand til et valgarrangement til hans støtte i regi av Trumps tidligere sjefstrateg Steve Bannon. Trump deltok selv med å snakke på telefon. På arrangementet viste flere som var til stede støtte til et flagg som skal ha vært til stede på stormingen av kongressbygningen.

I en pressemelding uttalte Youngkin at det var rart og feil og skulle vise støtte til et flag som ble koblet til stormingen 6. januar i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer