Jens Stoltenberg:

Trump-stikk etter Biden-møte

NATO-sjef Jens Stoltenberg møtte USA-president Joe Biden i for første gang mandag kveld norsk tid i Det hvite hus. Etterpå kom han med et stikk til tidligere president Donald Trump.

STIKK: Etter et møte med president Joe Biden, kom generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, med et nytt stikk mot tidligere president Donald Trump. VIDEO: Vegard Kvaale Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON/OSLO (Dagbladet): Stoltenberg har tidligere omtalt samarbeidet med Donald Trump som fire krevende år. Etter møtet med Joe Biden gjentok han kritikken.

- Det er ikke noe å skjule at det var uenighet, at vi hadde noen krevende runder. Men vi så også at organisasjonen sto støtt, og kunne håndtere slike utfordringer som president Trump og stå gjennom uenigheter og vanskeligheter, forklarte Stoltenberg til den norske pressen i Washington.

- President Trump kalte deg for hans største fan, er du en enda større fan av Biden?

- Jeg har et veldig godt samarbeid med president Biden. Så er jeg veldig opptatt av at NATo-samarbeidet går ut over enkeltpersoner, svarte Stoltenberg kort på Dagbladets spørsmål, hvor han unngikk å kommentere Trump-elementet.

I etterkant av Trumps utspill i 2020 nektet Stoltenberg å svare på utspillet.

Men NATO-sjefen la ikke skjul på at han forventer et bedre samarbeid nå som Trump er ferdig som president.

- Det er godt at vi har en president i USA som ikke bare er for NATO, men som kjenner NATO som organisasjon godt, sa Stoltenberg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer