Jens Stoltenberg:

Trump-stikk etter Biden-møte

NATO-sjef Jens Stoltenberg møtte USA-president Joe Biden i for første gang mandag kveld norsk tid i Det hvite hus. Etterpå kom han med et stikk til tidligere president Donald Trump.

STIKK: Etter et møte med president Joe Biden, kom generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, med et nytt stikk mot tidligere president Donald Trump. VIDEO: Vegard Kvaale Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

WASHINGTON/OSLO (Dagbladet): Stoltenberg har tidligere omtalt samarbeidet med Donald Trump som fire krevende år. Etter møtet med Joe Biden gjentok han kritikken.

- Det er ikke noe å skjule at det var uenighet, at vi hadde noen krevende runder. Men vi så også at organisasjonen sto støtt, og kunne håndtere slike utfordringer som president Trump og stå gjennom uenigheter og vanskeligheter, forklarte Stoltenberg til den norske pressen i Washington.

- President Trump kalte deg for hans største fan, er du en enda større fan av Biden?

- Jeg har et veldig godt samarbeid med president Biden. Så er jeg veldig opptatt av at NATo-samarbeidet går ut over enkeltpersoner, svarte Stoltenberg kort på Dagbladets spørsmål, hvor han unngikk å kommentere Trump-elementet.

I etterkant av Trumps utspill i 2020 nektet Stoltenberg å svare på utspillet.

Men NATO-sjefen la ikke skjul på at han forventer et bedre samarbeid nå som Trump er ferdig som president.

- Det er godt at vi har en president i USA som ikke bare er for NATO, men som kjenner NATO som organisasjon godt, sa Stoltenberg.

Han lettet også litt på sløret om stemningen på møtet.

- Det var en god tone, mye alvor, men også god humor og hygge. Han kjenner både USA og europeere. Det er bra for NATO.

Stoltenberg har også lagt ut en tweet og en Instagram-story inne fra møtet:

Tidligere mandag kveld møtte Biden USAs forsvarsminister Lloyd Austin i Pentagon-bygningen utenfor Washington, D.C.

Etter møtet med Biden i kveld, skal Stoltenberg møte Bidens nasjonale sikkerhetsrådgiver Jake Sullivan.

TALTE: Det var ikke talen til Donald Trump som fikk nettet til å koke etter en konferanse i North Carolina 6. juni 2021. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: NTB, Twitter Vis mer

Det går heller ikke lang tid før Stoltenberg møter Biden igjen. Om bare ei uke begynner Natos årlige toppmøte. Denne gangen, som de foregående åra, finner møtet sted i Brussel, Belgias hovedstad, hvor Natos hovedkvarter befinner seg.

Bare noen dager seinere skal Biden møte Russlands president Vladimir Putin for første gang som USAs president.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer