Trump stiller som presidentkandidat i 2020

Donald Trump (73) var nådeløs med rivalene da han bekreftet at han stiller til gjenvalg. Så fortsatte han i samme stil på Twitter.

GJENVALG: President Donald Trump bekreftet natt til onsdag at han stiller til gjenvalg. Video: CNN. Vis mer

NEW YORK/OSLO (Dagbladet): Det var som forventet, men natt til onsdag var det offisielt: Donald Trump stiller til presidentvalg i 2020. Det gjorde han med en valgkampsamling i Orlando, Florida.

Han snakket lenge om framskrittene landet har gjort siden ha ble valgt i 2017. Der forrige valgkamps budskap var «Make America great again», er årets «Keep America great».

TIL ANGREP PÅ HILLARY: Donald Trump mener han hadde blitt satt i den elektriske stolen om han slettet mail, slik Hillary Clinton angivelig gjorde. Video: CNN. Vis mer

- Vi skal ha en stor dag på valgdagen. En stor, stor dag. Vi har gjort det en gang, nå skal vi gjøre det igjen. Nå skal vi avslutte jobben, sier Trump.

Langet ut

Blant andre kona Melania Trump, dattera Ivanka og visepresident Mike Pence var til stede under valgkampmøtet.

Trump åpnet valgkamptalen med å snakke om hvilken enorm framgang USA har hatt siden han ble valgt til president i 2017.

- Vi blomstrer. Vi svever mot nye høyder. Økonomien er bedre enn den noen gang har vært. Framtida har aldri sett bedre ut, sa Trump fra talerstolen i Orlando.

Han nevnte også den mye omtalte Mueller-rapporten, som Trump mener frifinner ham totalt. Etterforskningsleder Robert Mueller ønsket imidlertid ikke å gjøre det samme da han brøt tausheten for noen uker siden.

Langet ut

73-åringen langet flere ganger ut mot demokratene, som han mener vil «ødelegge USA slik vi kjenner det».

- De vil ødelegge landet slik vi kjenner det. Det er uakseptabelt. Og det skal aldri skje.

MUELLER-RAPPORTEN: Donald Trump håper ingen president må gå gjennom det han har gått gjennom i forbindelse med den mye omtalte Mueller-rapporten. Video: CNN. Vis mer

Trump takket for seg etter omtrent en times tid på talerstolen. Så fortsatte han tiraden på Twitter:

- Det er ingen tvil om at demokratene er mer ekstreme - mer fordervede - når det kommer til grensesikkerhet. Deres agenda om å holde grensene åpne, er moralsk forkastelig. Det er et svik mot middelklassen og landet vårt som helhet!

Videre refser han rivalene for å ikke ha forsvart jobben som gjøres av vaktene på den amerikanske grensa mot Mexico, der Trump vil sette opp en mur.