Trump-stormen blir stadig heftigere: - Som å drikke fra en brannslange

USA-ekspert mener Donald Trump har god grunn til å være bekymret, etter nye avsløringer.

KRISEHÅNDTERING: - Å være president er som å drikke fra en brannslange. Krisehåndtering er det daglige, sier USA-ekspert Hilmar Mjelde. Her er presidenten avbildet sammen med visepresident Mike Pence, da de to inspiserte en brannbil utenfor Det hvite hus tidligere i år. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB Scanpix
KRISEHÅNDTERING: - Å være president er som å drikke fra en brannslange. Krisehåndtering er det daglige, sier USA-ekspert Hilmar Mjelde. Her er presidenten avbildet sammen med visepresident Mike Pence, da de to inspiserte en brannbil utenfor Det hvite hus tidligere i år. Foto: Olivier Douliery / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En etter en har dominobrikkene falt over ende rundt USAs president Donald Trump. Flere personer, som for inntil kort tid siden var blant presidentens aller nærmeste, sitter nå i fengsel - eller venter på å få sin dom.

Det har kommet som resultat av den stadig pågående Russland-etterforskningen, ledet av tidligere FBI-sjef Robert Mueller. En etterforskning som ikke viser noen tegn til å være ferdig med å komme med nye graverende funn.

Etter en lang rekke med avsløringer de siste ukene, har det blitt stadig tydeligere at hver eneste lille krok av den amerikanske presidentens liv blir etterforsket med lupe. Det hvite hus, Trump-kampanjen, overgangsperioden, presidentens arrangementskomité og Trumps private bedrifter står alle på menyen.

- Krisehåndtering daglig

Stadig mer peker på at Mueller-etterforskningen kommer tettere på president Trump.

- Å være president er som å drikke fra en brannslange. Krisehåndtering er det daglige, sier Hilmar Mjelde, USA-kjenner og postdoktor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen.

- I Trumps presidentskap er det likevel uvanlig mye av det som i forskningen kalles «mediekriser» - hvor media og opposisjon definerer noe som skjer som en krise. Men Mueller-rapporten, når den kommer, kan bli en reell krise. Først og fremst politisk, men den kan også utløse juridiske, konstitusjonelle spørsmål der statsgrenene barker sammen. Spesielt om Trump nekter å la seg avhøre av Mueller. Vi kan få en konstitusjonell krise som utfordrer den politiske stabiliteten i USA, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer