Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump støtter «Brexit»

Storbritannia vil klare seg bedre uten EU, mener Trump.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump hevder Storbritannia vil klare seg bedre uten EU.

I et intervju med Fox News sier Trump at han personlig støtter «Brexit», altså at britene skal stemme nasjonen ut av EU under folkeavstemningen i juni, skriver The Guardian.

- Jeg synes migrasjonen har vært en forferdelig ting for Europa. Mye av det ble presset fram av EU. Personlig vil jeg si at de klarer seg bedre uten medlemskap, men jeg kommer ikke med dette som en anbefaling. Det er bare min mening, sa Trump.

Videre hevder den kontroversielle forretningsmannen, som ligger an til å bli Det republikanske partiets presidentkandidat, at han kjenner Storbritannia svært godt.

- Jeg kjenner landet veldig godt. Jeg har mange investeringer der. Jeg mener de klarer seg bedre uten EU. Men jeg synes de skal ta den avgjørelsen selv.

USAs president Barack Obama har - i motsetning til Trump - flere ganger ytret tydelig at han mener Storbritannia må bli værende i EU.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!