HILLARYS VALGKAMPSJEF JOHN PODESTA:

- Trump støtter noen av de mest voldelige og rasistiske menneskene i USA

Hillary Clintons tidligere kampanjeleder John Podesta mener Donald Trumps oppførsel som president er helt uhørt.

OPPRØRENDE OG UROVEKKENDE: Hillary Clintons valgkampsjef John Podesta sier til Dagbladet at han er bekymret for at Trumps uttalelser kan føre til flere hendelser lik Charlottesville, ved at USAs president ikke tar tydelig avstand fra de høyreekstreme kreftene. Foto: Marie Røssland / Dagbladet.
OPPRØRENDE OG UROVEKKENDE: Hillary Clintons valgkampsjef John Podesta sier til Dagbladet at han er bekymret for at Trumps uttalelser kan føre til flere hendelser lik Charlottesville, ved at USAs president ikke tar tydelig avstand fra de høyreekstreme kreftene. Foto: Marie Røssland / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL (Dagbladet): Måten president Donald Trump har håndtert helgas angrep i Charlottesville på, har vakt fordømmelse og vantro.

Først fikk han massiv kritikk for at han ikke fordømte nynazister, Ku Klux Klan og andre høyreekstreme grupperinger etter den voldelige demonstrasjonen.

Så korrigerte Det hvite hus inntrykket med en uttalelse, før Trump i natt igjen satte fyr på debatten ved å si at det er «fine folk på begge sider».

Hillary Clintons tidligere kampanjeleder, John Podesta, besøker Norge i forbindelse med Arendalsuka. Han mener uttalelsene viser den sanne Trump.

- Staben hans har prøvd å gi et annet budskap, men i går ble det klart hva han egentlig mener, nemlig at han gir støtte og hjelp til noen av de mest voldelige og rasistiske menneskene i USA. Det var opprørende og urovekkende og - tror jeg - litt av grunnen til at du ser forretningsledere og fagforeningsledere forlate hans rådgiverapparat og at han nå får motbør fra til og med republikanske kolleger, sier Podesta til Dagbladet.

- Han leker med ilden

Han er bekymret for at Trumps uttalelser kan føre til flere hendelser lik Charlottesville, ved at USAs president ikke tar tydelig avstand fra de høyreekstreme kreftene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer