Trump straffer russere med sanksjoner

Straffer russerne for å ha påvirket 2016-valget.

SANKSJONER: Donald Trumps administrasjon straffer nå russere for å ha forsøkt å påvirke det amerikanske valget i 2016. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix
SANKSJONER: Donald Trumps administrasjon straffer nå russere for å ha forsøkt å påvirke det amerikanske valget i 2016. Foto: AP Photo / Evan Vucci / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USA innfører sanksjoner mot 19 russere og fem russiske organisasjoner for å ha forsøkt å påvirke presidentvalget i 2016, skriver nyhetsbyrået AP.

«Ondsinnet nettaktivitet»

Blant de 19 er også de 13 personene som allerede er siktet for å ha blandet seg i valget.

«Administrasjonen konfronterer og motvirker den ondsinnede russiske nettaktiviteten, inkludert deres forsøk på å påvirke det amerikanske valget, ødeleggende cyberangrep og innbrudd i kritisk infrastruktur», heter det i en pressemelding fra finansminister, Steven T. Mnuchin, skriver Washington Post.

«Disse målrettede sanksjonene er en del av en større innsats for å løse de pågående avskyelige angrepene som kommer fra Russland».

Sanksjonene vil i praksis si at de ikke får reise inn i USA, alle deres verdier i landet blir frosset og amerikanere, og hindre amerikanske bedrifter og privatpersoner fra å gjøre forretninger med dem.

Blant organisasjonene som nå blir utsatt for sanksjoner er den russiske sikkerhetstjenesten (FSB), og den russiske etterretningstjenesten (GRU).

- Russlands oppførsel bekymrer oss fortsatt og vi fortsetter å slå tilbake på meningsfulle måter, sier en tjenestemann til The Guardian.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer