Donald Trump

Trump stuper på meningsmåling. Flere synes han gjør en dårlig jobb

Meningsmålingen viser også at amerikanere mener helsesektoren står overfor store utfordringer.

PRESIDENT: Her blir Donald Trump fotografert under valgkampen i fjor. Siden den gang synes flere og flere amerikanere at han gjør en dårlig jobb som president. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
PRESIDENT: Her blir Donald Trump fotografert under valgkampen i fjor. Siden den gang synes flere og flere amerikanere at han gjør en dårlig jobb som president. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Ifølge en undersøkelse utført av Ipsos på vegne av Reuters, synes flere og flere amerikanere at Donald Trump gjør en dårlig jobb som president.

Siden uke 1 og fram til uke 26 har amerikanere over 18 år blitt stilt spørsmålet: «Alt i alt, synes du at Donald Trump utfører jobben som president på en god eller dårlig måte?»

Undersøkelsen viser at etter at Trump ble innsatt som president, økte populariteten hans. Utover vintermånedene var variasjonene små, men siden starten av mars har den tidligere forretningsmannen stupt på meningsmålingene.

Store ulikheter

Siden januar har 1500 amerikanere hver måned blitt spurt i undersøkelsen, uavhengig om de er republikanere eller demokrater.

- Det er stor forskjell mellom republikanerne og demokratene. Hvis man ser på demokratene, ser man at ni prosent av demokratene støtter Trump, men 90 prosent gjør ikke det. Blant republikanerne er det 77 prosent som støtter presidenten, og 22 prosent som ikke gjør det, sier Kristin Pran i Ipsos til Dagbladet.

I samme undersøkelse ble amerikanere spurt om hvilke saker USA står overfor. Totalt 19 prosent av de spurte mener det er landets helsesektor som er den største utfordringen, mens 15 prosent av de spurte mener den største utfordringen er terror.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer