Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trøbbel for Trump

Trump svarer på anklagene: - Du er et ekkelt menneske

Presidentkandidaten beskyldes for å ha antastet tre kvinner. 

BESKYLDES FOR OVERGREP: To kvinner langer ut mot Donald Trump. USA-ELECTION/TRUMP
BESKYLDES FOR OVERGREP: To kvinner langer ut mot Donald Trump. USA-ELECTION/TRUMP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til sammen fire kvinner har det siste døgnet stått fram og beskyldt Donald Trump for antasting og seksuelle overgrep.

Mindy McGillivray, Natasha Stoynoff Jessica Leeds, og Rachel Crooks hevder alle Trump har oppført seg særs uanstendig mot dem. Førstnevne snakker ut i Palm Beach Post, de to sistnevnte står fram i New York Times. Stoynoff skriver selv om overgrepet i People.

Donald Trump avviser kategorisk alle påstandene, og skal ha truet New York Times med rettslige følger i forkant av publisering av saken. Ifølge CNN Money vurderer Trump nå å saksøke avisa.

- Ingenting av dette har funnet sted. Du er et ekkelt menneske, skal Trump ha ropt til New York Times' journalist Meghan Twohey da han ble oppringt om anklagene.

Trumps talsperson kaller også saken «fiksjon fra ende til annen».

- Det er farlig når New York Times kommer med dette fullstendige falske og koordinerte karakterdrapet på Mr Trump rundt et tema som dette, sier Jason Miller ifølge CNN Money.

- Absurd

Miller slo også fast at Trump har løftet kvinner opp i maktposisjoner gjennom hele forretningslivet. Dét rimer dårlig med den typen seksuell atferd som disse tre kvinnene beskriver, ifølge Miller.

- Det er absurd å tenke at en en av de mest anerkjente forretningsmennene i verden, med en sterk CV når det gjelder å løfte kvinnene i hans selskaper, faktisk ville gjøre de tingene som beskrives i artikkelen, hevder Miller.

Under søndagens debatt mot Hillary Clinton spurte debattleder Anderson Cooper fra CNN Donald Trump om han noen gang hadde utført handlingene han selv beskrev i forrige ukes skandaløse opptak.

- Nei. Det har jeg ikke, svarte Trump hver gang.

Beskriver overgrep

Ifølge CNN skal dette ha vært avgjørende for at de to kvinnene valgte å stå fram med fullt navn i New York Times.

- Plutselig kjenner jeg at noe griper meg. Jeg tror det er Kens kameraveske, det var min første tanke. Jeg snur mer og der står Donald, beskriver Mindy McGillivray.

Kritikken har haglet mot Trump etter det lekkede videoopptaket hvor han skrøt av å kunne gjøre nettopp dette. Men under mandagens debatt da Trump ble spurt om han faktisk hadde antastet noen, sa han «nei, det har jeg ikke» og påpekte at det kun var «garderobesnakk».

I SJOKK: Kvinner i St. Louis er sjokkert, men ikke overrasket over Trumps kvinnesyn som kommer fram i en video. Video: Sindre Granly Meldalen og Øistein Norum Monsen / Dagbladet. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!