Trump-sympatisør sparket - ble for drøy for Fox

Kontroversiell Fox News-profil sparket på grunn av «absurd retorikk».

TIDLIGERE SHERIFF: David A. Clarke har ikke vært å se på den amerikanske nyhetskanalen siden i fjor. Foto: Scott Applewhite / AP
TIDLIGERE SHERIFF: David A. Clarke har ikke vært å se på den amerikanske nyhetskanalen siden i fjor. Foto: Scott Applewhite / AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere sheriff for Milwaukee i den amerikanske delstaten Wisconsin, David A. Clarke, ble angivelig sparket fra den høyreorienterte nyhetskanalen Fox News i fjor, etter å ha vært en regelmessig bidragsyter i flere år.

Det skriver flere amerikanske medier, blant annet nettstedet The Daily Beast som har vært i kontakt med kilder knyttet til hendelsen.

- Retorikken hans ble mer og mer absurd. Til slutt nektet programmene å bruke ham i sendingene sine, sier en kilde til nettstedet.

Clarke var gjest på Fox News på samme dag som skoleskytingen i Parkland i Florida den 14. februar 2018, etterfulgt av en siste opptreden på programmet Fox News Business to dager seinere. Etter det ble det «stille».

I en e-postutveksling mellom The Daily Beast, og det som blir beskrevet som «assistenten» til den kontroversielle sheriffen, forklares situasjonen slik:

- Clarke mistenker at det var en venstre-konspirasjon som sørget for at forholdet hans med kanalen endte.

«Assistenten» forteller at Clarke tok kontakt med Fox News sin administrerende direktør Suzanne Scott i slutten av 2017, for å snakke om å bli en betalt bidragsyter til kanalen, da han «ikke lenger ønsket å jobbe gratis ettersom de tjente penger på seertallene han ga dem».

Men Clarke skal angivelig aldri ha hørt fra Scott igjen etter samtalen, eller fra noen av Fox News sine produsenter for øvrig, som fører til at han konkluderer med at det var en form for «ondsinnet liberal ordning» involvert i bildet.

- Det kan ha hatt noe å gjøre med den svært liberale Rupert Murdoch, som tok over etter Roger Ailes og Bill Shine som før var ansvarlige for innholdet på kanalen. Ailes og Shine likte ham, skriver Clarke sin representant til The Daily Beast.

The Washington Times og flere andre medier har prøvd å komme i kontakt med Fox News for å få oppklart situasjonen, men har ikke lyktes i å få en formell begrunnelse på hvorfor Clarke ikke er å se på kanalen lenger.

Clarke var en aktiv tilhenger av president Trumps valgkamp i 2016, og året etter ble han talsmann og seniorrådgiver for America First Action superPAC, hvor han også mistet jobben i fjor.

Han skal tidligere ha blitt vurdert for ulike høye stillinger i Trump-administrasjonen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer