TOPPMØTE: USAs president Donald Trump møtte den nyvalgte sørkoreanske presidenten Moon Jae-in i Det hvite hus i dag. Foto: Jim Watson / AFP / NTB Scanpix
TOPPMØTE: USAs president Donald Trump møtte den nyvalgte sørkoreanske presidenten Moon Jae-in i Det hvite hus i dag. Foto: Jim Watson / AFP / NTB ScanpixVis mer

Trump: Tålmodigheten med Nord-Korea er over

Har møtt den nye sørkoreanske presidenten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Donald Trump slår fast at tiden for å være tålmodige med Nord-Korea er over, etter å ha møtt Sør-Koreas Moon Jae-in.

Den amerikanske presidenten tok imot den nyvalgte sørkoreanske presidenten i Det ovale kontor fredag, under det som er Moons første utenlandsreise som president.

Han innledet med å gratulere Moon med valgseieren, før han gikk videre med å diskutere sikkerhetspolitisk og handelsmessig samarbeid mellom de to landene.

FULL JUBEL: Propagandavideo av et brennende amerikansk flagg var noe av underholdningen i forbindelse med feiringen av Kim Il-sungs 105-årsjubileum. Video: CNN Vis mer Vis mer

- Sammen står vi overfor en felles trussel fra det brutale regimet i Nord-Korea. Atomprogrammet deres trenger en kraftfull respons. Nord-Korea har ikke garantert for sitt folk eller sine naboer, og har ikke respekt for menneskelig liv, sier han.

Videre legger han til at årene med tålmodighet rundt Nord-Korea har feilet.

- Denne tålmodigheten er nå over. Vi jobber tett med Sør-Korea, Japan og allierte rundt om i resten av verden, om økonomiske og sikkerhetsmessige tiltak for å beskytte oss mot Nord-Korea, sa Trump da han og Moon møtte pressen utenfor Det hvite hus fredag.

Samtidig ba han resten av verden om å følge etter og ilegge sanksjoner mot Nord-Korea, og la til at USA alltid vil forsvare seg selv og sine allierte.

(NTB)