TOPPMØTE: USAs president Donald Trump møtte den nyvalgte sørkoreanske presidenten Moon Jae-in i Det hvite hus i dag. Foto: Jim Watson / AFP / NTB Scanpix
TOPPMØTE: USAs president Donald Trump møtte den nyvalgte sørkoreanske presidenten Moon Jae-in i Det hvite hus i dag. Foto: Jim Watson / AFP / NTB ScanpixVis mer

Trump: Tålmodigheten med Nord-Korea er over

Har møtt den nye sørkoreanske presidenten.

USAs president Donald Trump slår fast at tiden for å være tålmodige med Nord-Korea er over, etter å ha møtt Sør-Koreas Moon Jae-in.

Den amerikanske presidenten tok imot den nyvalgte sørkoreanske presidenten i Det ovale kontor fredag, under det som er Moons første utenlandsreise som president.

Han innledet med å gratulere Moon med valgseieren, før han gikk videre med å diskutere sikkerhetspolitisk og handelsmessig samarbeid mellom de to landene.

FULL JUBEL: Propagandavideo av et brennende amerikansk flagg var noe av underholdningen i forbindelse med feiringen av Kim Il-sungs 105-årsjubileum. Video: CNN Vis mer Vis mer

- Sammen står vi overfor en felles trussel fra det brutale regimet i Nord-Korea. Atomprogrammet deres trenger en kraftfull respons. Nord-Korea har ikke garantert for sitt folk eller sine naboer, og har ikke respekt for menneskelig liv, sier han.

Videre legger han til at årene med tålmodighet rundt Nord-Korea har feilet.

- Denne tålmodigheten er nå over. Vi jobber tett med Sør-Korea, Japan og allierte rundt om i resten av verden, om økonomiske og sikkerhetsmessige tiltak for å beskytte oss mot Nord-Korea, sa Trump da han og Moon møtte pressen utenfor Det hvite hus fredag.

Samtidig ba han resten av verden om å følge etter og ilegge sanksjoner mot Nord-Korea, og la til at USA alltid vil forsvare seg selv og sine allierte.

(NTB)