Trump-tapet: Dattera gråt av glede

Frank Bakke-Jensens datter Hanna gråt av glede da Donald Trump tapte valget i USA. Ifølge forsvarsministeren skapte Trumps uforutsigbarhet og solospill flere utfordringer internt i Nato.

KREVENDE ALLIERT: USA under Donald Trumps ledelse har ikke vært den forutsigbare allierte de europeiske NATO-landene har vært vant til. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ser fram til mer forutsigbarhet under Joe Bidens presidentskap. Foto: Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KREVENDE ALLIERT: USA under Donald Trumps ledelse har ikke vært den forutsigbare allierte de europeiske NATO-landene har vært vant til. Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ser fram til mer forutsigbarhet under Joe Bidens presidentskap. Foto: Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Trump har presset Nato, helt klart. Men med en utagerende amerikansk president har alliansen likevel vist samhold, sier Bakke-Jensen til Dagbladet.

Nå er Trump-epoken over, og verden, i alle fall de europeiske Nato-allierte, puster lettet ut. Natos generalsekretær Jens Stoltenberg oppsummerte nylig at forholdet mellom USA og Europa har vært krevende de siste fire åra. Den norske forsvarsministeren har ikke problemer med å underskrive på det. På spørsmål om hvor lettet han var over at Trump ikke ble gjenvalg, svarer Bakke-Jensen:

Austin ringte

- Det der er litt todelt. For midt i kaoset hadde vi et godt samarbeid med Trump-administrasjonen og forsvarsdepartementet i Pentagon. Så er det jo litt uvanlig når man blir oppringt av en datter, med fortid som utvekslingsstudent i Houston, som er på gråten av glede for at USA bytter president. Jeg liker forutsigbarhet i politikken, og Joe Biden er jo en mer forutsigbar politiker. Det setter jeg pris på, sier Bakke-Jensen.

Onsdag ettermiddag ringte den nye amerikanske forsvarsministeren, Lloyd Austin, til sin norske kollega.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer