HØRER DU LIKHETEN? I natt brøt Melania Trump tausheten, og talte foran det republikanske partiet under landsmøtet. For åtte år siden talte Michelle Obama under Demokratenes landsmøte. Talene har flere åpenbare likheter. Video: CNN Vis mer

Trump tar kona i forsvar etter talebråk: - Det var veldig urettferdig

Snakker ut om tale-gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var knyttet store forventninger til Melania Trumps tale under republikanernes landsmøte som pågår i disse dager.

Men hun hadde kanpt rukket å gå av talerstolen før hun fikk beskyldninger om at hun hadde plagiert Michelle Obamas tale fra 2008.

Og ganske riktig, Melania Trumps taleskriver Meredith McIver tok på seg all skyld.

- Veldig urettferdig

Nå har også presidentkandidat Donald Trump snakket ut om bråket rundt konas tale.

- Nå har skyen løftet seg fra henne, noe som er fantastisk fordi jeg synes det var veldig urettferdig. Jeg synes det var veldig urettferdig. Selv om jeg vil si at media ikke trodde hun hadde noe med det å gjøre, noe som er veldig fint, sier Trump i et intervju med ABC News.

I brevet fra McIver, der hun tar på seg all skyld, skriver hun at de under arbeidet med talen hadde diskutert mange folk som hadde inspirert henne.

- En person hun alltid har likt er Michelle Obama. Over telefonen leste hun (Melania Trump, journ.anm) noen sitater fra Michelle Obamas tale som eksempler. Jeg skrev dem ned og inkluderte senere noen av formuleringene i utkastet som til slutt ble talen.

Hun skrev videre at hun ikke sjekket Mochelle Obamas tale, og at hun føler seg forferdelig for å ha skapt kaos rundt Trump-paret.

Avslo oppsigelse

Hun leverte også sin oppsigelse, men Trump-paret ville ikke ta imot den. Det bekrefter også Donald Trump i intervjuet med ABC News. Han kaller McIver en «fantastisk» person.

- Hun har vært med meg lenge. Hun er en veldig god person. Hun kom til meg fordi hun hatet å se konflikten... Folk gjør feil. Du har gjort feil. Vi gjør alle feil, sier Trump.

Plagiatet førte til mye kritikk av Melania Trumps tale. Selv har hun sagt til NBC News at tale var hennes egen.

- Jeg har lest over en gang, og det er alt. Fordi jeg skrev den... med så lite hjelp som mulig, sa hun til TODAY Show-verten Matt Lauer da hun ble spurt om hun hadde øvd mye på talen.