Kamala Harris og Donald Trump

Trump til angrep: - Ville aldri reist

Etter mye kritikk har visepresident Kamala Harris planlagt et besøk til grenseområdene til Mexico. Det har tilfeldigvis også tidligere president Donald Trump.

VISEPRESIDENT: Kamala Harris skal reise til Texas for å besøke grensa denne helgen. Her avbildet utenfor Air Force Two, 18. juni 2021. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin / NTB
VISEPRESIDENT: Kamala Harris skal reise til Texas for å besøke grensa denne helgen. Her avbildet utenfor Air Force Two, 18. juni 2021. Foto: AP Photo/Jacquelyn Martin / NTB Vis mer
Publisert

Visepresidenten har fått kritikk for at hun ikke allerede har besøkt grensa, siden president Biden har utpekt Harris til å lede innsatsen for å takle og dempe tilstrømmingen av migranter over Mexico-grensen.

I månedsvis har hun fått kritikk fra republikanerne, men hun har også stått overfor frustrasjon fra medlemmer i sitt eget parti, skriver nyhetsbyrået AP.

Til helgen skal Harris endelig besøke et grenseområde, nærmere bestemt El Paso i Texas, sammen med innenriksminister Alejandro Mayorkas.

Men det har seg slik at tidligere president Donald Trump også skal besøke grensen snart, sammen med Texas-guvernør Greg Abbott og flere republikanere fra Representantenes hus.

At Harris plutselig skal besøke grensen, mener de er deres fortjeneste.

BESØK: Daværende president Donald Trump avbildet under et besøk til grensa i Texas, 12. januar 2021. Foto: REUTERS/Carlos Barria / NTB
BESØK: Daværende president Donald Trump avbildet under et besøk til grensa i Texas, 12. januar 2021. Foto: REUTERS/Carlos Barria / NTB Vis mer

Fem minutter

Det var forrige uke Trump bekreftet at han hadde takket ja til grensebesøket etter invitasjon fra Abbott. Det skal finne sted 30. juni.

- Vi gikk fra å ha grensesikkerhet som hele verden var misunnelig på, til en lovløs grense som nå ses ned på over hele verden, sa han i en uttalelse ifølge Reuters.

Republikanere har kritisert Biden for å fjerne Trumps innvandringsrestriksjoner.

Fem minutter etter at Harris' kontor kunngjorde hennes besøk, tikket det inn en uttalelse fra Trump, skriver New York Times' Det hvite hus-korrespondent Katie Rogers. I en uttalelse sendt til presse per e-post, skriver Trump:

- Det er flott at vi fikk Kamala Harris til å endelig dra til og se den enorme ødeleggelsen og døden de har forårsaket.

Ifølge Politico hevder Trump også at «hun aldri ville reist om ikke vi skulle dit neste uke».

- Plutselig skal president Trump til grensa, og de tenker «faen, vi må gjøre noe», sier Texas-senator og republikaner Ted Cruz til Fox News.

Det hvite hus kommenterer ikke om turen er ment til å sammenfalle med Trumps tur neste uke, skriver The Guardian. Harris og hennes team har slått tilbake mot kritikken tidligere, og har argumentert med at Harris er mer fokusert på å takle de destabiliserende forholdene som forårsaker at tusenvis av migranter fra Mellom-Amerika reiser til grensa, skriver Politico.

HISTORISK: Her blir Kamala Harris USAs første kvinnelige visepresident. Video: AP Vis mer

Refset av «AOC»

Hundretusener av migranter, mange av dem på flukt fra fattigdom og vold i Mellom-Amerika, har de siste månedene forsøkt å krysse grensen til USA fra Mexico. Det er en utvikling USAs regjering forsøker å snu. Tidligere i juni var Harris på statsbesøk i Guatemala og Mexico.

Under et felles pressetreff med Guatemalas president Alejandro Giammattei understreket hun at Biden-administrasjonen er opptatt av å redusere antallet papirløse som innvandrer fra Mellom-Amerika.

Hun ga klar beskjed til potensielle migranter om å ikke dra til USA.

- USA vil fortsette å håndheve våre lover og sikre grensene våre. Om dere kommer til grensene våre, vil dere bli avvist, sa visepresidenten, som foreslo at de to landene heller kan samarbeide for å finne løsninger på langvarige problemer.

Oppfordringen om å ikke reise til USA, fikk demokraten Alexandria Ocasio-Cortez, «AOC», til å reagere.

- Dette er skuffende å se. For det første, å søke asyl ved den amerikanske grensen er 100 prosent lovlig måte å ankomme på. For det andre har USA i flere tiår bidratt til regimeendringer og destabilisering i Latin-Amerika. Vi kan ikke hjelpe med å tenne på noens hus og deretter klandre dem for å flykte, skrev hun på Twitter.

«AOC» mener USA burde erkjenne sin rolle i dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer