VELDIG FORNØYD: Donald Trump fortalte Dagbladets reporter at han synes debatten gikk meget bra. Video: Stenar Solås Suvatne og Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Trump snakket med Dagbladet

Trump til Dagbladet: - Jeg gjorde det veldig bra

Donald Trump var meget fornøyd etter debatten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HOFSTRA UNIVERSITY (Dagbladet): Donald Trump og Hillary Clinton møttes i natt til sin første duell under presidentdebatten fra New York.

PRESSERUNDEN: Donald Trump tok seg god til å snakke med pressen etter debatten. Video: Vegard Kristiansen Kvaale/Dagbladet Vis mer

Den første debatten omtales av mange som valgkampens viktigste hendelse og ble fulgt av mer enn 100 millioner seere i USA alene. Det er ny rekord for en debatt i en amerikansk valgkamp.

De to kandidatene fyrte løs mot hverandre fra debattscenen, og det var en strålende fornøyd Donald Trump som møtte Dagbladet like etter debatten var unnagjort.

- Mr Trump. Hvordan synes du dette gikk?

- Jeg synes det gikk veldig bra. Dette gikk veldig bra. Ja, dette var en veldig bra kveld for meg. En veldig bra kveld, sa Trump til Dagbladet idet han var på vei ut fra debatten.

Hans kone Melania Trump nikket også bekreftende da vi spurte om hun var stolt av ektemannen hennes.

- Hillary var lav-energi, fortsatte Trump like etterpå.

- Hva var favorittøyeblikket ditt i debatten?

STRÅLENDE FORNØYD: Donald Trump, med sine kone Melania i bakgrunnen, var ikke snau i beskrivelsen av sin egen innsats under den første debatten mot Hillary Clinton. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
STRÅLENDE FORNØYD: Donald Trump, med sine kone Melania i bakgrunnen, var ikke snau i beskrivelsen av sin egen innsats under den første debatten mot Hillary Clinton. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg likte å snakke om handel fordi ingen snakker om det, og jobber blir fullstendig ødelagt. Jeg synes diskusjonen om ulovlig innvandring var bra, men jeg skulle gjerne hatt mer tid fordi det så ille, forteller Trump videre Dagbladet.

- Hva synes du om Lester Holt?

- Jeg syntes han var bra. Men jeg hadde en defekt mikrofon. La du merke til det? Jeg hadde en mikrofon som ikke virket ordentlig inne i rommet. Jeg lurer på om det var med vilje, sier Trump.

Da debatten ble avsluttet like før 04.40 i natt, var de fleste enige om at Hillary Clinton dominerte den siste delen av debatten. Trump var likevel på offensiven gjennom hele debatten, og gjorde det ofte vanskelig for den tidligere førstedamen å fullføre setninger.

Like i etterkant av debatten, kom Donald Trump ut i det såkalt spin-rommet vegg i vegg med selve debattarenaen. Alle ville ha en bit av Republikanernes presidentkandidat.