Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terror i London

Trump til nytt angrep på Londons borgermester: - Patetisk

I åpen konflikt etter Sadiq Khans uttalelser.

- PATETISK: Donald Trump gikk til angrep på London-borgermester Sadiq Khan, under ett døgn etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden der sju personer er drept. Foto: NTB Scanpix 
- PATETISK: Donald Trump gikk til angrep på London-borgermester Sadiq Khan, under ett døgn etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden der sju personer er drept. Foto: NTB Scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Donald Trump gikk til kraftig angrep på London-borgermester Sadiq Khan under ett døgn etter terrorangrepet i den britiske hovedstaden der sju personer er drept.

På Twitter kritiserer Trump Khan for å ha sagt at det er «ingen grunn til å være bekymret» etter angrepet.

I krangel

Meldingen fra verdens mektigste mann til borgermesteren i verdensmetropolen London lød som følger:

«Minst sju drepte og 48 skadde i terrorangrepet og borgermesteren i London sier det er 'ingen grunn til bekymring!'»

Khans melding uttalelse var som følger.

- Innbyggerne i London kommer til å se økt politinærvær i dag og de neste dagene, sa Khan, og la så til: - Det er ingen grunn til bekymring. Det politiet og vi trenger å gjøre nå, er å forsikre oss om at vi er så trygge som vi kan være, la han til.

- Patetisk

Trumps angrep på borgermesteren har blitt vidt omtalt i medier verden over, mens talspersoner for Khan har forsvart borgermesteren. Nå har Trump igjen gått til motangrep på ham.

- Patetisk unnskyldning av London-borgermester Sadiq Khan som måtte tenke kjapt angående hans «ingen grunn til bekymring»-uttalelse. Mainstream mediene jobber hardt for å selge det, skriver Trump-

Talspersoner for borgermesteren sa i går følgende etter Trumps første angrep.

- Han har viktigere ting å gjøre enn å svare på Trump, som med vilje har tatt uttalelsen hans ut av kontekst, het det i uttalelsen.

BBCs Nord-Amerika-redaktør Jon Sopel kommenterer Trumps siste melding på følgende vis:

- Dette er ekstraordinært. Kan du se for deg etter 11. september at en britisk statsminister gikk etter borgermester Giuliani på denne måten?

Også den amerikanske ambassadøren til Storbritannia har gått ut med sin støtte til Khan i etterkant av Trumps kritikk. I commend the strong leadership of the @MayorofLondon as he leads the city forward after this heinous attack.

- Jeg hyller det sterke lederskapet til Londons borgermester mens han leder byen framover etter dette forferdelige terrorangrepet, skriver fungerende ambassadør til Storbritannia Lewis Lukens på Twitter.

Hele Norges coronakart