STILLER IKKE: Donald Trump.Foto: REUTERS/Don Himsel/Pool/Scanpix
STILLER IKKE: Donald Trump.Foto: REUTERS/Don Himsel/Pool/ScanpixVis mer

Trump til Trump: You're fired

Stiller ikke som presidentkandidat, selv om han tror han ville vunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eiendomsmogulen og TV-kjendisen Donald Trump stiller ikke som presidentkandidat for republikanerne i neste års valg. Det offentliggjorde han selv i dag i en svært lesverdig pressemelding.

- Det har ikke vært en enkel avgjørelse, spesielt når jeg ser at jeg ligger på toppen på meningsmålinger blant de ulike kandidatene. Jeg er sikker på at jeg ville klart å vinne primærvalget og til slutt selve valget, skriver Trump.

- Jeg har brukt de siste månedene på å drive en uoffisiell valgkamp og må erkjenne at jeg må gå inn helhjertet hvis jeg skal stille. Jeg har funnet ut at forretningslivet er min største lidenskap og jeg er ikke villig til å forlate privat sektor, hevder han.

Han takker samtidig sine «millioner av tilhengere». Trump kommer også med følgende løfte:

- Jeg vil fortsette å si min mening klart og tydelig og hjelpe til med å forme politikernes tanker.

Trump tar indirekte på seg æren for at USAs forhold til Kina nå er en del av den offentlige debatten.

- Jeg vil fortsette å si min mening, som så mange av dere deler med meg, men som ikke kommer til uttrykk til vanlig.

Mannen med den pussige sveisen sier han nå er villig til å støtte kandidaten som vinner det republikanske primærvalget, og avslutter pressemeldingen som seg hør og bør:

«Thank you and God Bless America! Donald J. Trump».

Trump ligger i øyeblikket på tredjeplass blant de mulige republikanske kandidatene på gjennomsnittet av meningsmålingene, bak Mitt Romney og Mike Huckabee, som i går sa at han ikke stiller til valget. Samtidig er Trump regnet som en kandidat som vil ha problemer med å tiltrekke seg uavhengige velgere, i likhet med for eksempel Sarah Palin.