Trump tilbake på «hevnturné»

Natt til søndag la tidligere president Donald Trump ut på sin mye omtalte «hevnturné» og rettet tungt skyts mot Joe Biden-regjeringen, innvandring og «forrædere» av Det republikanske partiet.

TILBAKE: I natt gjorde USAs tidligere president Donald Trump comeback med sitt første rally siden talen i forkant av stormingen av Kongressen 6. januar. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB
TILBAKE: I natt gjorde USAs tidligere president Donald Trump comeback med sitt første rally siden talen i forkant av stormingen av Kongressen 6. januar. Foto: Shannon Stapleton / Reuters / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden Trump ga fra seg nøklene til Det hvite hus, har det vært usedvanlig stille fra ham.

Natt til søndag norsk tid returnerte han imidlertid foran fanskaren sin, på det som var hans første rally siden han talte i forkant av stormingen av Kongressen 6. januar – som resulterte i en marsj mot kongressbygningen, fem dødsfall og en ny, historisk riksrettstiltale mot ham.

- Etter bare fem måneder, er Biden-regjeringen allerede en fullstendig katastrofe, sa han til full jubel fra de oppmøtte i Wellington i Ohio.

- Vi skal ta tilbake Representantenes hus, vi skal ta tilbake Senatet og vi skal ta tilbake Amerika, fortsatte han.

«Fire år til, fire år til, fire år til!», lød det fra de store folkemassene.

Trump har planlagt flere velgermøter den kommende tiden, til støtte for republikanere som står for hans verdier i forkant av mellomvalget neste år. Der skal nemlig viktige plasser til Representantenes hus og Senatet utdeles, i tillegg til at guvernørvalget skal holdes.

«Hevnturné»

Trump har lenge gjort det klart at han søker gjengjeldelse mot republikanerne som stemte mot ham i riksrettssaken som, i likhet med den forrige, ikke endte med domfellelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer