Trump-tilhengere håper til siste slutt: - Jeg kommer til å gråte i morgen uansett hvem som vinner

Slik vil Trump-tilhengerne i New York takle et nederlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Samtidig som Donald Trump satt i toppleiligheten sin i Trump Tower i New York, hadde tusenvis av velgere samlet seg i sentrum av storbyen. Like før midnatt kjørte Hillary Clintons bilkortesje med godt over ti biler og et stort sikkerhetsoppbud forbi.

SPENT: Trump-velger David Ryan. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SPENT: Trump-velger David Ryan. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Bare et par kvartaler unna blir Donald Trumps valgvake holdt på hotellet Hilton. Arrangementet er bare åpent for spesielt inviterte gjester, men utenfor hadde et titalls Trump-velgere samlet seg for å vise sin støtte til den republikanske kandidaten.

- Jeg kommer til å gråte uansett hvem som vinner. Vinner Donald Trump begynner jeg å gråte av glede. Vinner Hillary Clinton, gråter jeg av tristhet. Jeg vil bli veldig skuffet, men livet går videre.

- Vi må gjøre USA først igjen. Vi har lagt oss på ryggen for alle andre. Dette er vår eneste mulighet til å endre dette landet. Vi får aldri denne muligheten igjen, sier David Ryan til Dagbladet.

Trofaste tilhengere

New Jersey-mannen har vært blant en trofast tilhengerskare i New York. Flere dager i uka har de samlet seg utenfor Trump Tower for å vise sin støtte til kandidaten.

BUET PÅ: Utenfor valglokalet i New York ble Donald Trump og kona Melania buet på av de oppmøtte folkemassene. Video: Reuters Vis mer

Dagbladet møter Trump-velgerne like før de første tallene tikket inn fra delstatene Kentucky og Indiana. Ikke overraskende vant Trump de delstatene, mens Hillary Clinton tok sine første valgmenn i Kentucky.

- Jeg elsker Trump. Han kommer til å vinne og han kommer til å vinne stort. Han kommer til å vinne stort. Gjør han ikke det er det bevis på at hun prøver å fikse dette valget, sier Chris fra New Jersey, som ikke ønsker å si sitt fulle navn.

- Vil akseptere det

En annen Trump-tilhenger med plakater utenfor Trump-valgvaken støttet egentlig Ted Cruz, John Kasich eller Marco Rubio, men er nå svoren Trump-mann.

- Jeg tror det blir veldig jevnt, mens hennes tilhengere er ikke så entusiastiske. Mye kommer til å handle om oppmøte. Med lavt oppmøte tror jeg hun taper, sier mannen som bare vil bruke navnet Mark, fordi han har fått hat e-poster.

VISER STØTTE: Omkring 30 Trump-trofaste er høylydte utenfor Trumps valgvake i New York. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
VISER STØTTE: Omkring 30 Trump-trofaste er høylydte utenfor Trumps valgvake i New York. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Hvis han taper, kommer jeg til å akseptere det som alle andre. Vinner hun, blir jeg ikke glad, men jeg vil akseptere det. Jeg håper Senatet og Kongressen forblir republikansk, sier han.

- Patrioter vil kjempe mot

Både Ryan og Mark sier de vil godta valgresultatet og kjempe videre for å få fram sin politikk. Ingen av de to tror det blir bråk i gatene.

Trump-tilhengere selv og militiagrupper har i forkant av valget sagt de vil ty til vold dersom Clinton vinner. Trump-velgeren Chris tror mange vil kjempe mot et resultat der Clinton blir utropt til vinner.

KLEDD UT: New York er ikke typisk Trump-territorium. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
KLEDD UT: New York er ikke typisk Trump-territorium. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg vil bli veldig trist, og jeg tror mange patrioter vil stå opp og kjempe mot det. Hun har ødelagt dette landet og er tidenes mest korrupte politikere, sier Chris.