Trump tok alle på senga med «Twitter-krigserklæring»

Men i 2013 ga han Barack Obama huden full for å ha annonsert amerikanske angrep.

KOPIERTE OBAMA: I 2013 freste Donald Trump mot Barack Obamas håndtering av en mulig aksjon mot Syria. Nå har han gjort det samme som sin forgjenger og sagt offentlig at USA vil angripe Syria. Foto: Rob Carr / Pool Photo via AP / NTB scanpix
KOPIERTE OBAMA: I 2013 freste Donald Trump mot Barack Obamas håndtering av en mulig aksjon mot Syria. Nå har han gjort det samme som sin forgjenger og sagt offentlig at USA vil angripe Syria. Foto: Rob Carr / Pool Photo via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er mye som tyder på at USA, Frankrike og Storbritannia kommer til å gi en militær respons på det påståtte kjemiske angrepet i Douma i Syria i helga.

Onsdag kveld innkalte britenes statsminister Theresa May til krisemøte, og det er ventet at hun torsdag vil be sine ministere om støtte til britisk medvirkning i en fransk- og amerikanskledet militæraksjon i Syria.

- Det vil komme missiler

USAs president Donald Trump la onsdag ikke skjul på hva han tenker og mener.

- Russland lover å skyte ned alle missiler som avfyres mot Syria. Gjør dere klare, Russland, for de vil komme, fine og nye og «smarte», tvitret Trump.

Det ironiske med Trumps hardtslående Twitter-melding er at han med det gjorde seg skyldig i å gi Syria et slags forhåndsvarsel på at et angrep vil komme, noe som er akkurat det han skjelte Obama ut for å ha gjort i 2013, skriver CNN.

Da Obama-administrasjonen i 2013 vurderte hva de skulle gjøre etter at det syriske regimet hadde krysset Barack Obamas mye omtalte «røde linje» ved å bruke kjemiske våpen, gikk Trump hardt ut på Twitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer