NYTT MØTE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump møttes for første gang i Singapore i juni. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
NYTT MØTE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump møttes for første gang i Singapore i juni. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpixVis mer

Trump: Toppmøte med Nord-Korea må vente

USAs president Donald Trump sier planleggingen er i full sving for det neste toppmøtet med Nord-Korea, men at datoen må settes etter kongressvalget.

Tirsdag sier Trump at toppmøtet vil finne sted snart, men at han ikke har tid til å reise utenlands før mellomvalget 6. november. Presidenten bruker høsten på å reise på kryss og tvers av USA for å holde valgkamparrangementer i et forsøk på å øke Republikanernes oppslutning.

Om toppmøtet sier Trump at de allerede har tre eller fire møtesteder i tankene, og at Singapore ikke er en av dem. Det var der Trump og Kim møttes for første gang i juni. Presidenten legger imidlertid til at det både kan finne sted på amerikansk og nordkoreansk jord.

USAs utenriksminister Mike Pompeo var i Nord-Korea i helgen i møte med leder Kim Jong-un, hvor de to blant annet ble enige om å holde et nytt toppmøte. Han sier de også ser ordentlig framgang i de bilaterale samtalene.

- Mens det fortsatt er en lang vei å gå, og mye arbeid som gjenstår, kan vi se en vei der vi vil oppnå det ultimate målet om fullstendig og verifisert atomnedrustning av Nord-Korea.