Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Trump: Toppmøte med Nord-Korea må vente

USAs president Donald Trump sier planleggingen er i full sving for det neste toppmøtet med Nord-Korea, men at datoen må settes etter kongressvalget.

NYTT MØTE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump møttes for første gang i Singapore i juni. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
NYTT MØTE: Nord-Koreas leder Kim Jong-un og USAs president Donald Trump møttes for første gang i Singapore i juni. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag sier Trump at toppmøtet vil finne sted snart, men at han ikke har tid til å reise utenlands før mellomvalget 6. november. Presidenten bruker høsten på å reise på kryss og tvers av USA for å holde valgkamparrangementer i et forsøk på å øke Republikanernes oppslutning.

Om toppmøtet sier Trump at de allerede har tre eller fire møtesteder i tankene, og at Singapore ikke er en av dem. Det var der Trump og Kim møttes for første gang i juni. Presidenten legger imidlertid til at det både kan finne sted på amerikansk og nordkoreansk jord.

USAs utenriksminister Mike Pompeo var i Nord-Korea i helgen i møte med leder Kim Jong-un, hvor de to blant annet ble enige om å holde et nytt toppmøte. Han sier de også ser ordentlig framgang i de bilaterale samtalene.

- Mens det fortsatt er en lang vei å gå, og mye arbeid som gjenstår, kan vi se en vei der vi vil oppnå det ultimate målet om fullstendig og verifisert atomnedrustning av Nord-Korea.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!